Press "Enter" to skip to content

NIKOLIJA KULINČEVIĆ – ČETVRTA U EVROPI U TIMSKOJ VOŽNJI NA PISTI 

Sedamnaestogodišnja članica biciklističkog kluba Sputnjik Met Valjevo Nikolija Kulinčević, nastupila je u sredu za juniorsku reprezentaciju Srbije na Evropskom juniorskom prvenstvu na pisti (biciklističkom velodromu) koje se održava u Nemačkom gradu Kotbusu.

IMG-8e4d2945014535632f100acfd09d9fca-V

U jednoj od najzanimljivijih ženskih disciplina – ekipnom sprintu, mlada Valjevka se sa još dve reprezentativke naše zemlje u timskoj vožnji izborila za četvrto mesto, a ispred njih su bile vršnjakinje iz Poljske, Nemačke i Italije.

IMG-882a9adebe891bfe784ae740c5981ebd-V

S obzirom da je ova disciplina za juniorke tek u razvoju i da konkurencija nekoliko zemalja postoji i sve više se razvija, uspeh Nikolije Kulinčević je veliki, a utoliko je i veći pošto niti u Valjevu, niti u našoj zemlji uopšte ne postoji biciklistička pista, pa se ona sa ostalim reprezentativkama morala pripremati na drumu i svega par dana na pisti u Bugarskoj. Za ovakva takmičenja se koristi poseban i specijalizovan bicikl u vezi čega treba savladati naročitu tehniku vožnje jer takav bicikl nema menjače ni kočnice, pedale se non-stop okreću u pravcu kretanja i vrlo ga je teško voziti na otvorenom putu a gde se moralo trenirati.

Po rečima njenog trenera – Hadži Zorana Jelića, Nikolijin talenat i višegodišnji uporan rad uz mnogo odricanja su na ovom evropskom prvenstvu ipak doneli rezultat koji u valjevskom biciklizmu još niko nije ostvario jer biti četvrti u Evropi u jednom ovako teškom a zanimljivom sportu – ipak je veliki uspeh!

Uz podršku porodice: roditelja oca Zdravka i majke Biljane, uz podršku sestre Natalije koja je takođe sjajni biciklistički takmičar, uz podršku kluba i klupskih drugova, Nikolija Kulinčević je još jednom pokazala da je veliki borac i kao stalni član reprezentacije Srbije i ovoga puta je dostojno predstavljala svoj grad i svoju zemlju i na ovom juniorskom Evropskom prvenstvu. Možda je naročito zanimljivo, pa skoro i neobično, i to što ona pored talenta za biciklistički sport – pokazuje i veliki i raskošni talenat i u jednoj umetnosti, a to je u muzici. Nikolija je kao učenica srednje muzičke škole u Valjevu poslednjih nekoliko godina nastupala i na takmičenjima u sviranju violine, a i tu je takođe osvojila brojne nagrade i priznanja i tu je među najboljima.

I zbog svega navedenog, u valjevskoj sportskoj javnosti i šire, već sada ponosno može da se kaže: “Bravo Nikolija, bravo Sputnjik Met”!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *