Press "Enter" to skip to content

NEVIĐEN SPORTSKI BLAM METALCA U SUBOTICI I PORAZ OD 55 POENA RAZLIKE

U poslednjoj utakmici regularnog dela prvenstva AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, Metalac je pretrpeo jedan od najtežih poraza u svojoj 75 godina dugoj istoriji izgubivši u Subotici od Spartaka rezultatom 66-121 (21-27, 18-32, 16-34, 11-28). Valjevci završavaju prvenstvo na četvrtom mestu iza Zlatibora, Spartaka i Vojvodine. 

SPARTAK1

Havarija Metalca protiv sada već budućeg ABA2 ligaša u stvari je kulminacija katastrofalnog drugog dela KLS šampionata kada je valjevski prvoligaš od lidera i najbolje ekipe u prvih 15 kola, zbog “pucanja” budžeta, nesposobnosti čelnika kluba i otaljavanja posla dela igračkog sastava i stručnog štaba, doživeo seriju poraza od objektivno slabijih timova i prokockao sve što je do tada uradio. Način na koji je Metalac izgubio u Subotici od ambicioznog protivnika na čijoj je klupi debitovao Valjevac, Vladimir Đokić sličan je većini neuspeha na strani ove sezone. Jedina je razlika ogroman deficit u poenima koji će ostati zapisan crnim slovima u istoriji Metalca. Spartak nije popuštao u tempu ni kad je utakmica bila praktično rešena pa bi se moglo reći da je ovo i jedna mala osveta Đokića bivšem predsedniku valjevskog kluba, Jovanu Teodosiću zbog “nepostizanja” dogovora oko njegovog ostanka na klupi Metalca u leto 2021. godine.

Metalac je igrao samo do sredine prvog kvartala kad je vodio 17-11. Sve, od tada pa do kraja utakmice pripalo je Subotičanima koji su sa 17 trojki iz 31 pokušaja demolirali slabu odbranu potpuno raštimovanih gostiju. U redovima domaćina je briljirao je Filip Barna sa 32 poena (4 od 6 za tri) a dobre asistente je imao u Milisavljeviću koji je upisao 21 poen, Bojiću (19 poena), Sokoloviću (15), Dodiću (14) itd.

MILICEVIC

Metalac je trenutno u velikim dugovima čija se cifra navodno kreće u rasponu od 12 pa do 17 miliona dinara. U četvrtak 20. aprila biće održana Skupština kluba koja će biti zatvorenog karaktera. Ipak, saznaje se da bi posle povlačenja dosadašnjeg predsednika Jovana Teodosića, na čelo Metalca trebalo da dođe Vladan Janković koji je navodno već počeo sa okupljanjem sponzora. Ostaje da se vidi kako će biti rešena finansijska situacija zbog koje je Metalac 2019. i 2020. godine bio na pragu gašenja.

Inače, Metalac je plasmanom na poziciju broj 4 obezbedio mesto u Super ligi Srbije koja bi trebalo da počne 26/27. aprila i da se završi 21. juna. Ekipe su podeljene u dve grupe, u jednoj su FMP, Zlatibor, Spartak i OKK Beograd a u drugoj su Borac iz Čačka, Mega, Vojvodina i Metalac. Igraće se po dvostrukom bod sistemu a pobednici grupa će se plasirati u polufinale gde treba da se suprotstave Crvenoj zvezdi i Partizanu. Već sada je velika dilema da li će Partizan učestvovati u Super ligi jer njegovog predstavnika nije bilo na izvlačenju parova a crno-beli ni prošle godine nisu hteli da igraju završnu fazu takmičenja u KLS. Zbog toga su bili finansijski kažnjeni ali ni to ne pomaže. Košarkaška liga Srbije je toliko devalvirana zakulisanim radnjama beogradskih košarkaških moćnika, koji kontrolišu KSS da je to velika sramota za srpsku košarku.

SIMIC

Po rečima trenera Saše Milićevića, Metalac će u Super ligi igrati uglavnom sa postojećim sastavom. Kako će to sve izgledati, u svetlu trenutne situacije u klubu, vrlo brzo će se saznati. Prelazni rok za članove Super lige je 21. i 22. aprila.

Na fotografijam je detalj sa utakmice Metalac-Spartak u Valjevu, prvi trener Saša Milićević i drugi trener Radomir Simić.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *