Press "Enter" to skip to content

Nastavljeni preventivni pregledi, štitasta žlezda u fokusu

Ovog vikenda nastavljena je akcija besplatnih preventivnih pregleda pod pokroviteljstvom Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, i dalje uz veliki odziv građana. Fokus je bio na analizi hormona i ultrazvuku štitaste žlezde, ali su dovršeni ultrazvučni pregledi dojke i PSA analize prostate preostali od prethodne nedelje.
DSC_1441_resize
Na području Kolubarskog okruga analizirani su hormoni štitaste žlezde kod 235 ljudi, ultrazvučni pregled takođe je uradilo 235. U Domu zdravlja Valjevo u subotu je 63 osobe dalo krv za analizu hormona, dok je u nedelju u Opštoj bolnici Valjevo ultrazvučni pregled štitaste žlezde obavljen za 148 ljudi.
DSC_1460_resize
U Domu zdravlja Valjevo u nedelju je urađeno 77 ultrazvučnih pregleda dojke, dok je uzorak krvi za PSA test prostate dalo 45 muškaraca. Na području okruga ovog vikenda je ukupno obavljeno 120 ultrazvučnih pregleda dojke i uzeto 138 uzoraka krvi za PSA.
DSC_1451_resize
Da sve protiče kako treba obilaskom valjevskih zdravstvenih ustanova u nedelju su se uverili v.d. zamenika direktora ZC Valjevo dr Vladimir Pantelić, pomoćnik direktora ZC Valjevo za primarnu zdravstvenu zaštitu dr Jasmina Jevtić i direktor valjevske filijale RFZO Milan Vilotić.
DSC_1469_resize
Preventivni pregledi bili su omogućeni i građanima bez zdravstvene knjižice, a trajali su od 8 do 16 časova. Značaj pregleda je veliki, jer su prevencija i rana dijagnostika od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *