Press "Enter" to skip to content

Najbolji valjevski učenici nagrađeni smart satovima

Na platou kod spomenika Dragojlu Dudiću kod zgrade Gradske uprave organizovan je prijem za najbolje učenike Valjeva, đake genracije i “vukovce”, njih 126, koliko ih je ukupno bilo u pređašnjoj školskoj godini.

Daci-generacije-2021-2022-1024x354
Prijem za najbolje valjevske đake / Foto: Grad Valjevo

Prijem je organizovao gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji je zajedno sa predsednicom Skupštine grada Snežanom Rakić, njenim zamenikom Viktorom Mićićem i načelnicom Školske uprave Valjevo Zoricom Jocić, podelio diplome, novčane nagrade đacima generacije i smart satove “vukovcima”.

Daci-generacije-7-864x576
Dodela smart satova najboljim valjevskim učenicima / Foto: Grad Valjevo

Đaci generacije za Školsku 2021/2022. godinu, koji su osnovci, dobili su novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara, dok su srednjoškolski učenici generacije nagrađeni sa 30.000 dinara. Njima se ovi novčani iznosi dodeljene u sklopu Nagrade grada Valjeva, kojom se 20. marta nagrađuju najbolji valjevski đaci Valjeva za prethodnu školsku godinu. Nagradu grada Valjeva primilo je ukupno 22 đaka generacije, i to 16 osnovaca i 6 srednjoškolaca.

Đaci “vukovci” nagrađeni su ovom prilikom smart satovima. “Vukovaca” je ove godine bilo 104 – 66 u osnovnim i 38 u srednjim školama.

Tradicionalnom prijemu za najbolje učenike Valjeva prosistvovali su i njihovi roditelji, nastavnici, profesori i direktori osnovnih i srednjih škola.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković čestitao je najboljim učenicima našeg grada na uspehu koji su ostvarili.

 

“Nadam se da će vam se svideti pokloni, koji su u duhu vremena, i da će vas pogled na njih svakodnevno podsećati na vaš uspeh koji ste do sada ostvarili. Nadam se da će vam ovo biti podstrek da nastavite da vredno radite i u budućnosti.Još jednom vam čestitam od srca i budite sigurni da smo svi mi, kao vaši sugrađani, ponosni na sve ono što ste uradili u dosadašnjem školovanju”, poručio je gradonačelnik Gojković.

Na tradicionalnom prijemu prošle godine, novčane nagrade dodeljene su za 142 “vukovca” i đaka generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola. U 2021. godini, novčane nagrade dobilo je 267 najboljih učenika grada – đaka generacije i “vukovaca”. Obe ove godine, kao dodatni poklon najbolji valjevski đaci dobijali su propusnice za bazene SRC “Petnica”.

Pametni-satovi-Smart-Watch-864x576
Foto: Grad Valjevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *