Press "Enter" to skip to content

Na Divčibarama otvorena prva “Jutro” franšizna radnja “Metro”-a

“Divčibare se značajno promenilo kao turistička destinacija, a sa otvaranjem ove radnje promeniće se značajno i kao mesto na kome se obavlja maloprodaja i trgovina”, rekao je pomoćnik ministra za unutrašnju i spoljnu trgovinu i usluge Žarko Malinović, prilikom svečanog otvaranja prve radnje “Jutro” na Divčibarama u okviru nove trgovačke franšize kompanije Metro Cash&Carry Srbija. Franšiza “Jutro” malim i nezavisnim trgovcima širom Srbije nudi priliku za unapređenje poslovanja, a Branka Ilić, vlasnica radnje na Divčibarama je pridruživanjem dobila podršku Metro-a za modernizaciju objekta u skladu sa svetskim trendovima u maloprodaji, novu opremu, savete za unapređenje celokupnog poslovanja, ponude i asortimana, kao i marketinšku podršku i vidljivost.

Jutro
Sa svečanosti otvaranja radnje “Jutro” na Divčibarama / Foto: Privatna arhiva Branke Ilić

“Želimo da ova radnja “Jutro” bude sinonim za partnerstvo, rast, modernizaciju i unapređenje poslovanja malih trgovaca u Srbiji, jer smatramo da je izuzetno važno da ovi, najčešće porodični, biznisi nastave da posluju dugoročno uspešno. Svesni smo izazova koje nezavisni trgovci imaju, posebno u manjim sredinama u kojima je razvoj konkurentne trgovine neophodan za potrošače, te ćemo se u narednim godinama posebno posvetiti pružanju podrške, deljenju našeg znanja i internacionalnog iskustva sa trgovcima”, poručio je Malinović na Divčibarama.

U planu je da Metro podrži otvaranje više stotina radnji “Jutro” u Srbiji, kroz ulaganje u unapređenje postojećih malih trgovinskih objekata u vrednosti od nekoliko miliona evra u narednim godinama.

“Franšiza “Jutro” je primer naše dugoročne veletrgovačke vizije i posvećenosti našim partnerima u Srbiji i zahvalni smo što je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine ovo prepoznalo i potvrdilo prisustvom pomoćnika ministra”, izjavio je André Rinnensland, generalni direktor kompanije Metro Cash&Carry Srbija.

U ponudi radnje na Divčibarama se nalazi više od 5.000 proizvoda i deo asortimana čine lokalni proizvodi iz ovog kraja.

“Nakon dve decenije poslovanja smo odlučili da se pridružimo programu “Jutro”, jer smo želeli da svoj objekat podignemo na viši nivo. Divčibare postaju sve interesantniji turistički centar i verujemo da će naše “Jutro” biti prijatno i moderno mesto kupovine za sve veći broj turista koji imaju visoka očekivanja. Zajedno sa kompanijom Metro, sa kojim sarađujemo više od decenije, smo investirali i pronašli način da ostanemo prepoznatljivi svojim kupcima kroz unapređenu ponudu nacionalnih, ali i lokalnih proizvoda i primenimo rešenja koja postoje u svetu”, rekla je Branka Ilić, vlasnica radnje “Pepa” na Divčibarama, koja će od sada nositi i ime “Jutro” u skladu sa programom Metro franšize.

Metro Cash&Carry Srbija deo je Metro Grupe sa sedištem u Nemačkoj, vodećeg veletrgovca hranom koji posluje u 30 zemalja. Kompanija u Srbiji posluje od 2005. godine, zapošljava 1.200 ljudi i usmerena je na snabdevanje ugostiteljskog sektora i malih nezavisnih trgovaca.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *