Press "Enter" to skip to content

“Moja Teritorija” u Galeriji Muzeja

Svako od nas, poput država, uspostavlja suverenitet nad ličnom teritorijom, u čijim granicama ima pravo da u sebi svojstvenom maniru deluje, misli, govori i raspolaže vremenom shodno sopstvenom izboru.

Pozivnica moja teritorija

Forma, izgled i smisao ove teritorije, a pre svega njena definicija, zavise od pojedinačnih životnih iskustava, očekivanja i verovanja.

Umetnici čije radove imamo priliku da predstavimo u okviru izložbe Moja teritorija, indirektno tumače spomenuti koncept.

Za Tijanu Marić lična teritorija nema granice, a ni statičnu formu; ona je proces koji podrazumeva stalne promene, migracije i istraživanja. Luka Klikovac je uokviruje periodima samoće. Tek kada je sam, izolovan od spoljnih uznemirenja i zagledan u unutrašnjost sopstvenog bića, pojedinac može odrediti sebe i tragati za smislom postojanja kako bi opstao u spoljnom svetu. Lična teritorija Nenada Gajića nalazi se među članovima njegove porodice. Najbliži, oni koji sa nama dele dobro i zlo, koji znaju naše tajne i razumeju brige, grade naše uporište.

Umetnici: Tijana Marić, Luka Klikovac, Nenad Gajić.

Autori izložbe: Milan Hrnjazović, Željko Vitorović.

Organizaciju izložbe podržali su Grad Valjevo i Narodni muzej Valjevo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *