Press "Enter" to skip to content

Moguće vremenske nepogode danas i sutra u Mionici, Štab za vanredne situacije u pripravnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, izdao je upozorenje o mogućim vremenskim nepogodama u ponedeljak uveče 01.07.2024. godine i noću, kao i u utorak 02.07.2024.godine za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

Predviđa se veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada. Radi se o opasnim i veoma opasnim vremenskim pojavama, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja i materijalnih dobara.

Apelujemo na građane da budu veoma obazrivi, da se redovno informišu o meteorološkim uslovima i prate savete nadležnih službi i Opštinskog štaba za vanredne situacije.

S obzirom na najavljeno, može se očekivati izazivanje bujičnih poplava, ozbiljnih teškoća u urbanim sredinama (posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problemi u saobraćaju i transportu, moguća pojava odrona i klizišta, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti kao i rizik od udara groma, što može dovesti do problema u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizika od iniciranja pojave vatre, problema u telekomunikacijama. Moguća je šteta na imovini i povređivanje ljudi.

Štab za vanredne situacije preduzima sve mere u cilju otklanjanja posledica elementarnih nepogoda koje su pogodile teritoriju opštine Mionica i podiže spremnost za preduzimanje mera na sprečavanju i ublažavanju posledica potencijalnih elementarnih nepogoda.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *