Press "Enter" to skip to content

Mladi valjevski teniseri pomeraju granice uspeha

Mladi teniseri i teniserke valjevskog Teniskog kluba Metalac ostvarili su prethodnog vikenda rеzultat za pamćenje. Naime, i muška i ženska ekipa Metalca postale su šampioni regiona Zapadna Srbija sa Šumadijom i automatski se plasirale na finalni turnir ekipnog prvenstva države u konkurenciji do 14 godina.

valis-lambasa-1

Dečaci “Metalca” Miloš Emreković (11), Starhinja Vučenović (13), Mihailo Branković (14) i Aleksandar Ristivojević (14), deklasirali su u subotu u Kraljevu tenisere TK Top Tenis rezultatom 4:0. Dan kasnije, naše mlade teniserke Olga Matić (12), Tamara Marković (13), Jelena Antonijević (13) i Ljiljana Vuletić (14), savladale su Kraljevčanke istim rezultatom 4:0, na teniskim terenima na valjevskoj “Pećini”.

Između mladih valjevskih i kraljevačkih tenisera i teniserki tokom vikenda odigrano je 8 susreta. Pravila ovog ekipnog takmičenja su inače takva da svaki tim ima po 4 igrača i svi mečevi se igraju u formatu 3 singla i 1 dubl. Što se tiče okršaja valjevskog TK Metalac i TK Top Tenis iz Kraljeva, od ukupno 17 odigranih setova, čak 16 je pripalo teniskim nadama iz našeg grada. Samo jedan meč je završen rezultatom 2:1, dok su svi ostali realizovani sa maksimalnih 2:0. Ljudi bliski Teniskom klubu Metalac kažu da su ovakav ubedljiv rezultat i plasman na završni turnir ekipnog prvenstva Srbije izuzetan uspeh naših mladih tenisera, kakav se u gradu na Kolubari nije doživeo u poslednjih  pola veka.

Za završni turnir koji će se u septembru mesecu igrati u Beogradu i koji će dati ekipnog šampiona države, plasirao se po jedan najbolji klub iz 4 regiona (Beograd, Vojvodina, Istočna Srbija i Zapadna Srbija sa Šumadijom). Pored Metalca koji je suveren u svom regionu, u završnicu ekipnog prvenstva Srbije u kategoriji dečaka plasirali su se još Crvena Zvezda, Taž i Spartak. Što se tiče devojčica, uz Metalac će se na finalnom turniru nastupiti i Topaco, Taž i Spartak.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *