Press "Enter" to skip to content

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog,okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i međuokružnog prvenstva u futsalu. Učenici sedmog razreda OŠ „Milan Rakić“ u Mionici Nikola Jovanović i Nemanja Marčić učestvovali su na republičko takmičenje iz engleskog jezika. Na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture učenice OŠ „Vojvoda Mišić“ iz Rajkovića Lena Radiovojević (peti razred) osvojila je drugo mesto, Nataša Šunjevarić (šesti razred) treće mesto, kao i učenice OŠ „Milan Rakić“ iz Mionice Dunja Kević (šesti razred) i Anđela Babić (šesti razred) zauzele su drugo mesto, a Luka Tomić (osmi razred) treće mesto. Na ovom takmičenju dobro znanje pokazale su i Nikolina Urošević (šesti razred) iz Brežđa i Neda Živković iz Mionice.

Ученици са менторима програмирање

Na međuokružnom prvenstvu u futsalu u Donjem Tovarniku ekipa OŠ „Milan Rakić“ iz Mionice osvojila je četvrto mesto. A mladi mionički programeri Veljko Dikić, Nikola Jovanović, Matea Čitaković, Ognjen Popović plasirali su se na republičko takmičenje u kategorijama programiranja drona i programiranje mBota koje će biti održano 20. aprila u Beogradu.

Mlade takmičare nedavno je posetio je i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović koji je mladim programerima poželeo mnogo sreće u daljem usavršavanju u ovoj oblasti.

 – Mionica je ponosna na svoju decu koja nam svakodnevno pokazuju koliko su vredni i talentovani. Uspeh ne dolazi preko noći i oni to znaju, a mi znamo koliko su se trudili da ostvare ovako zapažene rezultate. Kao i do sada, mi ćemo biti podrška našim mladim taelentima i trudićemo se da im omogućimo što bolje uslove za njihovo obrazovanje u svim oblastima. Plan je da preko Centra za obrazovanje i razvoj počnemo sa školom robotike budući da su naši đaci pokazali izvanredno znanje i u ovoj oblasti – kaže Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Футсал

Iz mioničkih osnovnih škola kažu da su ponosni na svoje đake i nastavnike koji su radili sa njima. Naglašavaju da se rad, trud, zalaganje i ljubav prema obazovanju uvek isplate, kao i da su svi srećni zbog uspeha koji su ostvarili njihovi đaci.

IMG_20240410_114813_resized_20240411_101822913-1

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *