Press "Enter" to skip to content

Mionica obeležila Dan opštine

Na dan rođenja vojvode Živojina Mišića obeležava se i Dan opštine Mionica. U Kulturnom centru održana je svečana sednica Skupštine opštine, a prvi čovek Mionice Boban Janković položio je venac na grob vojvodi Živojinu Mišiću u Aleji velikana u Beogradu.

jankovic-polaze-venac

– Mionica ne zaboravlja svog slavnog vojvodu. Mišić je simbol ljubavi prema slobodi i otadžbini. Zadužio je Mionicu. Zadužio je Srbiju. Tome u čast, počeli smo da gradimo Kuću Kolubarske bitke, koja će trijumf hrabre odbrane i pobede srpskog naroda na čelu sa Mišićem sačuvati za nove generacije – izjavio je Janković i dodao.

mionica

– Naša Mionica je najlepša na svetu. Priada joj kanjon Ribnice, manastir Svetog Petra i Pavla, Banja Vrujci. I još mnogo toga. Zacrtali smo velike ciljeve. Mnogo projekte smo pokrenuli i realizovali. Danas, Mionica ima novi Kulturni centar, nove sportske terene. Nove škole i besplatne udžbenike. Danas gradimo kanalizacionu mrežu. Parkove. Nemoguće ih je sve pobrojati. Ali, garantujem vam, razvoj Mionice je nazaustavljiv proces – rekao je Janković.

Na Dan opštine, a u sklopu Mišćevih dana održana je i predstava „Ljubavni vremeplov“ koja je govorila o ljubavima srpskih velikana, među kojima je i priča Živojina Mišića i njegove Lujze.

Mišićevi dani u Mionici počeli su 18. jula i trajaće sve do 24. jula. Posetioci imaju priliku da uživaju u brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima. Iz Turističke organizacije Mionica poručuju da je ove godine manfestacija veoma posećena, a do sada je najveće utiske ostavio koncert Danice Crnogorčević koji je održan na otvaranju Mišićevih dana, kao i da za predstojeći vikend očekuju još veću posećenost.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *