Press "Enter" to skip to content

Mionica dobila modernu salu i nov informacioni sistem za rad e-parlamenta

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predsednik opštine Mionica Boban Janković obišli su danas skupštinsku salu gde je uveden inovativni softverski sistem za funkcionisanje elektronskog parlamenta.

image001

– Naredne sednice SO Mionica biće kompletno vođene elktronskim putem, a to će imati uticaj na bolji i efikasniji rad odbornika, uštedeće se resursi i vreme. Mionički kraj je neprocenjivo zadužio Srbiju u oba svetska rata, ovde su koreni vojvode Živojina Mišića. Mionica i njeni građani zaslužuju posebnu pažnju državnog vrha, a mi ćemo nastaviti ulaganja u modernizaciju lokalne saobraćajne putne infrastrukture. Upravo je trogodišnjim planom „Skok u budućnost, 2027“, , predviđeno ulaganje ne samo u glavne i brze saobraćajnice, auto-puteve i koridore, već i investiranje u rehabilitaciju lokalne putne mreže – kaže Martinović.

3

Ministar Martinović i predsednik opštine Janković pre obilaska održali su sastanak, a tema su bili projekti koji potencijalno mogu da budu realizovani u partnerstvu sa Ministarstvom.

1
Foto: Opština Mionica

– Mionica ima pouzdanog partnera u Vladi Republike Srbije i to je tokom proteklih godina izuzetno uočljivo i vidljivo u svakom mestu u našoj opštini. Zahvalio bih se ministru Martinoviću na izdvojenom vremenu i na veoma uspešnom sastanku gde smo razgovarali o nastavku izuzetne saradnje i projektima koji nas očekuju u narednom periodu. U ovoj skupštinskoj sali sednice se vode od 2008. godine, a pre toga zbog nedostatka uslova za rad održavane su u drugim zgradama. Mi smo danas opet napravili jedan iskorak tako da smo ceo proces uz pomoć Vlade i Ministarstva unapredili i digitalizovali. Pored toga, uz pomoć državnog rukovodstva, očekuje nas nastavak realizacije mnogobrojnih projekata koji će uticati na poboljšanje kvaliteta života u našoj opštini, a posebnu važnost pridajemo rehabilitaciji lokalne saobraćajne infrastrukture koja predstavlja deo trogodišnjeg plana „Skok u budućnost, 2027“ – rekao je Janković.

2

Uvođenje sistema za elektronsko vođenje sednica se sprovodi u okviru programa

Ubrzanje promena – podrška reformi državne uprave i razvoju lokalne samouprave u Republici Srbiji koji sprovode Ministarstvo i Program Ujedninjenih nacija za razvoj (UNDP), a opština Mionica je među prvim opštinama u kojoj je ovaj sistem u okviru ovog programa uveden.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *