Press "Enter" to skip to content

Ministarstvo ove godine ulaže 42,6 miliona dinara u razvoj Osečine

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović zajedno sa predsednikom opštine Osečina Nikolom Tomićem obišao je danas zgradu srednje škole u okviru Obrazovno-vaspitnog centra „Braća Nedić“ gde bi uskoro trebalo da budu nastavljeni radovi na rekonstrukciji. Ministar je u Osečini obišao i prostorije opštinske pisarnice, za koje je planirano da budu adaptirane u jedinstveno upravno mesto. Oba ova projekta biće realizovana uz finansijsku podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koje je u te svrhe iz ovogodišnjeg Fonda za lokal i kroz Program podrške za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta, izdvojilo ukupno 42,6 miliona dinara.

2 (1)

Podsetivši da je ministarstvo prošle godine sa 36 miliona dinara pomoglo prvu fazu rekonstrukcije zgrade srednje škole, ministar Martinović je ukazao na važnost saradnje ministarstva i opštine istakavši da su njenim uspostavljanjem ostvarene velike koristi za stanovnike Osečine.

3 (1)

On je naglasio da se uspešno partnerstvo države i lokalne samouprave nastavlja i ubuduće izrazivši očekivanje da će do kraja godine srednjoškolci iz ovog kraja dobiti potpuno obnovljen prostor za školovanje, a nastavno osoblje kvalitetnije uslove za izvođenje nastave.

Rekavši da je nedavno sa opštinom Osečina i sa još 13 jls potpisan ugovor o dodeli finansijskih sredstava za realizaciju projekta „jedinstveno upravno mesto“, ministar je objasnio da je JUM jedan od najvažnijih koncepata koji je iznedrila dugogodišnja reforma javne uprave, te da je cilj bolja dostupnost usluga javne uprave, kako za građane tako i privredni sektor. Kako je rekao, jednošalterski sistem deo je šireg reformskog procesa državne uprave i lokalne samouprave, ali i sastavni deo ključne Vladine politike u čijem fokusu se nalaze digitalizacija i moderan razvoj zemlje.

1

Ministar Martinović je ukazao i na nemerljiv značaj onoga što predsednik Republike Aleksandar Vučić naziva „integralni razvoj čitave Srbije“ kao prioritetnog cilja kojem se teži. Kako je rekao, s tim u vezi, on će da obavesti kolege iz Vlade o stanju na terenu i potrebi da se pomogne opštini Osečina u delu održavanja lokalnih nekategorizovanih putnih pravaca. Naveo je da isključivo kroz sinergiju države i jls mogu da se naprave krupni iskoraci kada je u pitanju još bolji kvalitet života građana.

Ministar je u Osečini obišao preduzeće „Krušik-plastika“, a posetio je i gazdinstvo Dragana Filipovića u selu Lopatanj.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *