Press "Enter" to skip to content

Ministarska prosvete Slavica Đukić Dejanović danas u Prvoj osnovnoj školi obišla male maturante koji polažu završni ispit iz matematike

“Završni ispit je možda prvi ozbiljan ispit, ali on registruje samo ono što ste do sada naučili i zbog toga je važno da se lepo koncentrišete i kažete sebi „uradiću najbolje što mogu” i da to i uradite. Došla sam u Valjevo da vam poželim da budete na nivou onog uspeha na kom su bile generacije pre vas, da vam poželim da bez imalo treme i sa puno radosti čekate rezultate i da kad, 22. juna budete čuli preliminarne rezultate, imate osmehe”, poručila je ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović prilikom današnje posete Prvoj osnovnoj školi u kojoj je pozdravila 129 učenika koji polažu malu maturu i poželela im puno uspeha!

IMG_20240619_082950

“Neka dani polaganja male mature budu period na koji ćete se, kada budete odrasli, sa radošću sećati zbog uspeha koji ćete ostvariti i ono što je najvažnije je da ne učite samo da pokažete dobar uspeh i ocene, nego za život, za sebe, da budete kvalitetni ljudi”, rekla je ministarka Đukić Dejanović i poželela malim maturantima da upišu željenu srednju školu uz napomenu da ima mnogo više mesta u srednjim školama nego što ima učenika osmog razreda tako da svako dete u Srbiji ima mesto u srednjoj školi!

IMG_20240619_082225

Učenik generacije Dunja Rašić je u ime svojih vršnjaka pozdravila ministarku i zahvalila joj što je odabrala da poseti baš ovu valjevsku školu.

IMG_20240619_082631

Završni ispit u Prvoj osnovnoj školi polaže 129 učenika i po rečima direktorke škole Mileve Mojić, ovo je jedna izuzetna generacija u kojoj imaju 21 nosioca Vukove diplome, podelili su 71 diplomu Dositej Obradović, a od 129 učenika osmog razreda 73 su odlična, što je, po njenim rečima, i bio jedan od razloga zbog koga je resorna ministarka odabrala da poseti upravo ovu školu.

“Polaganje male mature za 67.430 osmaka koji su stekli uslove svakako je najznačajnija aktivnost u Srbiji ovih dana. Došla sam u ovu školu zbog toga što su prethodnih godina rezultati male mature iz ove škole bili iznad proseka Srbije i sada kada sam razgovarala sa decom kako su uradili test iz srpskog jezika, najveći broj je rekao da jeste bilo ozbiljno, ali da su uradili jako dobro”, rekla je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *