Press "Enter" to skip to content

Ministar Martinović obišao poplavljene kuće u Koceljevi gde ukupna procenjena šteta od poplava iznosi 500 miliona dinara

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas Opštinu Koceljeva gde je obišao porodice Terzić i Pantelić čije kuće su pretrpele znatne štete zbog poplava koje su zadesile teritoriju ove opštine.
1
Ministar je naglasio da je Koceljeva pretrpela infrastrukturna oštećenja, ali da je uprkos procenjenoj šteti koja u ovom trenutku iznosi oko 500 miliona dinara, najbitnije da nema ljudskih žrtva, te da je država u stanju da se pobrine za svoje građane.
„Kad čovek sagradi porodični dom, pa mu voda sve to za pola sata uništi, to nije nimalo lako. Ipak, važno je da naglasim, da će država i sada biti uz svoj narod, kao što je to bila 2014. godine u krizi izazvanoj poplavama. Zahvaljujući učinjenom ekonomskom rastu, danas imamo stabilan budžet i mnogo više novca u državnoj kasi za ovakve vanredne situacije“, rekao je Martinović, dodajući da je Sektor za vanredne situacije MUP-a u svim lokalnim samoupravama reagovao efikasno i visokoprofesionalno.
2
Naglasivši da nijedna opština niti grad u Srbiji neće biti prepušteni sami sebi, ministar Martinović je podsetio na to da je formirana Radna grupa za koordinaciju aktivnosti na saniranju posledica od poplava, te da se na njenom čelu nalazi premijerka Ana Brnabić. Radna grupa će, prema njegovim rečima, svakodnevno održavati sastanke i na dnevnom nivou praviti presek stanja u svih 56 lokalnim samoupravama gde je proglašeno stanje elementarne nepogode.
Ministar Martinović je dodao da je sve jedinice lokalne samouprave mogu preko posebne imejl adrese ([email protected]) da dostave podatke o šteti, te da će Vlada RS sanirati posledice prema prioritetima, bez obzira da li su u pitanju objekti javne namene, privatne kuće ili štete na poljoprivrednom zemljištu.
3
Nakon održanog radnog sastanka sa predsednikom opštine Koceljeva, Dušanom Ilinčićem, ministar je obišao i radove na izgradnji zelene pijace, a koje MDULS finansira preko projekta Partnerstvo za program lokalnog razvoja.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *