Press "Enter" to skip to content

MILAN MITROVIĆ I TEODORA SIMOVIĆ, POBEDNICI 22. SVETOSAVSKE ATLETSKE TRKE ULICAMA VALjEVA

Posle jednogodišnje pauze zbog epidemije korone, u Valjevu je danas u organizaciji Sportskog saveza i Atletskog kluba „VAK 014“, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva održana 22. Svetosavska atletska trka u kojoj je učešće uzelo preko 300 atletičara i atletičarki od predškolskog uzrasta do veterana kao i pripadnika Vojske i Policije Srbije.

Valjevo-svetosavska-trka-Valjevci-13Trčalo se ulicama Valjeva a start i cilj svih trka, osim onih za decu koji su start imali u ulici Vuka Karadžića zbog dužine staze od 150 do 200 m, bio je u Karađorđevoj ulici, na ulazu/izlazu sa Gradskog trga, ispred hotela „Narcis“. Staza je bila kružna i trčalo se ulicama Karađorđevom – Sinđelićevom – Pantićevom – Vuka Karadžića.

Valjevo-svetosavska-trka-Valjevci-12U seniorskoj konkurenciji za muškarce, pobednik 22. Svetosavske trke bio je Milan Mitrović iz Beograda koji je stazu od 5.000 metara pretrčao za 14 minuta i 40 sekundi, drugi je bio Aleksandar Krstić sa vremenom 14 minuta i 52 sekunde a treći Miloš Krstić sa vremenom od 14 minuta i 56 sekundi.

Valjevo-svetosavska-trka-Valjevci-10U konkurenciji seniorki prva je bila Teodora Simović iz Novog Pazara čije je vreme na stazi od 3.000 metara bilo 9 minuta i 53 sekunde, iza nje je bila Aleksandra Kostadinović (10 minuta i 3 sekunde) a treće mesto je zauzela Mina Belaćević (10 minuta i 16 sekundi).

Valjevo-svetosavska-trka-Valjevci-11U trci pripadnika Policije pobednik bio je Aleksandar Petrovića a pobednica Aleksandra Kostadinović. U konkurencije pripadnika Vojske, pobednik je bio Marko Panić a pobednica Andrijana Luković. Prvi u trci veterana bio je Marko Jevtić a najbolja veteranka je bila Nataša Arsenijević.

U konkurenciji 3. i 4. razreda srednje škole pobednik je je Kosta Mirosavljević iz AK Čačak a pobednica Aleksandra Todorić iz AK Lazarevac.

Nikola Đukić iz valjevskog VAK 014 je bio prvi u konkurenciji 1. i 2. razreda srednje škole a u konkurenciji učenica prva kroz cilj je prošla Anja Pavlović takođe iz VAK 014 itd, itd.

 

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *