Press "Enter" to skip to content

MILA STARČEVIĆ PETA, IGOR DAVIDOV ŠESTI NA SENIORSKIM TRKAMA U VOJVODINI

Odlično i odlučno! To je rezime prvih nastupa članova BK Sputnjik-MET u seniorskoj konkurenciji. Mladi Valjevci, uzrasta od 15 do 17 godina, nakon sjajne sezone i čak osvojenih 37 zlatnih medalja na prvenstvima Srbije u 2023. godini, proteklog vikenda, odlukom stručnog štaba najboljeg biciklističkog kluba u zemlji, prvi put su nastupili na seniorskim trkama.

IMG-763872b5da41233e5e91e414a3bf8615-V
FOTO: [email protected]

Muška ekipa u sastavu braća Igor i Stefan Davidov, Djordje Pavić i Dimitrije Jezdić i ženska ekipa koju su sačinjavale Nikolija Kulinčević, Mila Starčević, Natalija Vasiljević i Đurđina Mirković nastupili su u subotu i nedelju u Šidu na etapnim trkama “Kroz Vojvodinu” koja je bila međunarodnog karaktera i gde je u muškoj konkurenciji nastupilo oko 60, a u ženskoj konkurenciji oko 25 takmičara iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

IMG-37f274a5a3252e4f341300b64fde8714-V
FOTO: [email protected]

Prvog dana vožen je pojedinačni hronometar gde su valjevski biciklisti čuvali snagu i ostvarili plasmane između 10 i 20. mesta, a u nedelju, na teškoj stazi u Moroviću, po jakom vetru i vrlo zahtevnom finišu su pokazali pravu vrednost. U ženskoj trci, čak tri Valjevke su bile u prvoj grupi koja je došla u cilj, a iako najmlađa, Mila Starčević se sjajno izborila za dobru poziciju u sprintu, sjajno finiširala prolazeći puno starije devojke i na liniji cilja je osvojila odlično peto mesto. Jedna od najboljih u trci, najaktivnija i najborbenija bila je kadetkinja Nikolija Kulinčević koju su u samoj završnici , pomalo nesportski izgurale starije takmičarke što je bilo dovoljno da se izgubi ritam i idealna putanja sprinta, pa je trku završila kao sedamnaesta, dok se odlična Natalija Vasiljević sjajno vozila u grupi, mudro čuvala snagu i bila non-stop u prvoj grupi u teškoj trci u kojoj je zajedno sa debitantkinjom Đurđinom Mirković koja je takođe imala dobar nastup, završila i došla do cilja, a na kraju su izborile plasmane oko 20-og mesta.

IMG-8f36493bb444455303a1e29ba5981df0-V
FOTO: [email protected]

Muška ekipa BK SPUTNjIK MET se izuzetno snašla među veoma borbenim seniorima iz čak 6 zemalja. Braća Davidov i mladi Đorđe Pavić su pomagali i bodrili jedni druge, mudro su se držali prvih pozicija i nakon 70 kilometara su došli u vodećoj grupi. Najbolje se u sprintu, od Valjevaca, snašao kadetski prvak Srbije – Igor Davidov koji je u furioznooj završnici pokazao veliki sprinterski potencijal, a trku je završio na šestoj poziciji. Par metara iza njega su stigli Stefan Davidov i Đorđe Pavić koji su osvojili 10. i 23. mesto, dok je jedan od najmlađih, ali i najuporniji Dimitrije Jezdić i pored pada nastavio trku, vozio do kraja i ostvario plasman u drugoj polovini onih koji su završili.

Ovim odličnim nastupima, mladi biciklisti SPUTNjIK MET su posle skoro 40 godina ostvarili dobre plasmane na seniorskim trkama, a žene su prosto zablistale među starijima a što sve pokazuje da se u Valjevu mogu naći dobri sportisti i među Valjevcima, da dobar i stručan rad uvek donosi rezultat u ovom teškom, ali lepom i zanimljivom sportu u kome nikada nije mogao da se namesti bilo kakav rezultat već su uvek najbolji ostvarivali najbolje rezultate. A da li će ova uzlazna linija dobrih rezulta i sjajna niska uspešnih nastupa biti nastavljena i u narednom periodu, na žalost neće zavisiti samo od vrednih sportista, njihovih trenera i roditelja. Finansijsko ulaganja će, kao i svuda u svetu sporta, biti presudno, pa će i oni koji trebaju po zakonu i u ime države da brinu o dobrobiti dece sportista, a naročito valjevskog sporta možda i iznaći mogućnosti da podrže mlade bicikliste, koji iako deca, već uveliko pokazuju potencijal, uspehe i mogućnosti da se nose sa najboljima. A da li će im to biti i ravnopravno omogućeno – to neće zavisiti samo od njih.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *