Press "Enter" to skip to content

METALOPLASTIKA POBEDNIK PRVOG MEMORIJALNOG OMLADINSKOG TURNIRA POSVEĆENOG OGNJENU PEJIĆU “OGIJU”

Dečaci šabačke Metaloplastike su pobednici prvog Memorijalnog omladinskog turnira, posvećenog rukometašu Metalca Ognjenu Pejiću “Ogiju” koji je tragično nastradao pre godinu dana u saobraćajnoj nesreći. Šapčani su u finalu savladali ekipu Loznice dok je u utakmici za treće mesto domaći Metalac Handbal bio bolji od Gučeva iz Banje Koviljače.

Turnir su otvorili Lazar Gojković, gradonačelnik Valjeva i Vladimir Mišković, čovek zadužen za sport u Gradskom veću. U polufinalnim mečevima su Metaloplastika i Loznica bili ubedljivo bolji od svojih protivnika . Šapčani su visokim rezultatom porazili Metalac Handbal a Lozničani su takođe nadigrali komšije iz Banje Koviljače.

METALOPLASTIKA-ORK METALAC HANDBAL 26-9 (12-7)

METALOPLASTIKA: L.Bajić 2, Jerotić 1, Prica 4, Ristanović 3, Trifunović 2, Gligorić 4, Tomić 2, Vujanović 2, Pavlović 6.

ORK METALAC HANDBAL: Kovačević 2, K. Bajić 2, Mijailović 2, Mojsilović 2, Janković 1.

Valjevci su u prvih 20 minuta donekle bili ravnopravni ali su kvalitet igrača Metaloplastike i efikasni Pavlović prevagnuli u nastavku tako da je domaćin pretrpeo ubedljiv poraz.

LOZNICA-GUČEVO 28-19 (17-6)

LOZNICA: Dukojević 6, U.Todorović 1, Lukić 3, Rajević 5, Jevtić 8, Savić 4, Kukić 1.

GUČEVO: Karać 7, Maksimović 1, Madžarević 5, Lazarević 2, Babić 4.

Loznica je zahvaljujući svojim najefikasnijim igračima, Dukojeviću i Jevtiću, u drugom poluvremenu, u par navrata imala i svih 14 golova prednosti ali je Gučevo uspelo da u završnici ublaži poraz.

ZA 3. MESTO

ORK METALAC HANDBAL-GUČEVO 15-14 (9-6)

ORK METALAC HANDBAL: Kovačević 9, K. Bajić 4, Mijailović 2

GUČEVO: Karać 1, Madžarević 7, Lazarević 2, Babić 3, Dimitrijević 1.

Zahvaljujući Jovanu Kovačeviću, mlađem bratu Stefana, nekadašnjeg igrača Metalca koji sada brani boje Dinama iz Pančeva, Valjevci su tokom prvog poluvremena stalno vodili. U nastavku se razigrao visoki bek Gučeva Madžarević i gosti su počeli da smanjuju vođstvo Metalca da bi stigli na samo gol zaostatka. Dečaci iz Banje Koviljače su imali napad za izjednačenje, nisu pogodili i pobeda je pripala Metalcu.

FINALE

METALOPLASTIKA-LOZNICA 28-13 (13-8)

METALOPLASTIKA: L.Bajić 4, Prica 3, Jerotić 2, Ristanović 5, Trifunović 2, Gligorić 4, Tomić 1, Vujanovbić 1, Pavlović 5.

LOZNICA: Dukojević 4, Rajević 5, Jevtić 1, Mitrović 2, Savić 1.

Metaloplastika je maksimalno iskoristila dužu klupu i veći broj kvalitetnijih igrača. Dok su Lozničani u prvom delu koliko-toliko odolevali, u nastavku su popustili pred sjajnim strelcima šabačkog kluba, Pavlovićem, Ristanovićem i Lukom Bajićem pa su Šapčani zasluženo stigli do ubedljive pobede osvojivši veliki prelazni pehar Ognjena Pejića “Ogija”.

Pobednički pehar je kapitenu Metaloplastike Aleksandru Jekiću predala sestra pokojnog Pejića. Za najboljeg igrača je proglašen Luka Bajić iz Metaloplastike. Najefikasniji igrač je Stefan Rajević iz Loznice dok je najbolji čuvar mreže Nestor Rakić iz Metalca Handbal.

 

BIVŠI SAIGRAČI OGNJENA PEJIĆA U REVIJALNOM MEČU ODALI POŠTU SVOM DRUGU

Odmah nakon završetka prvog Memorijalnog omladinskog turnira, u valjevskoj Hali sportova je održana revijalna utakmica bivših saigrača Ognjena Pejića “Ogija” koji su na taj način odali poštu svom prerano preminulom drugaru. Ekipe su bile podeljene u bele “Ognjen” i crvene “Pejić” u kojima se skupio praktično krem valjevskog rukometa u ovom trenutku.

Za ekipu “Ognjen” su nastupili Simeunović, Krstić, Nikola Jovanović, Jeftić, Beljić, Nedeljković, Antonijević, Stojanović, Vranić, Kitanovski i Milinković.

U sastavu “Pejić” igrali su Đerić, Danilo Rajević, Milovanović, Radojičić, Krunić, Ćaćić, Jevremović, Luka Jovanović, Pantić, Kovačević, Petrović, Nešković, Trikić i Ilija Rajević.

Viđeno je mnoštvo lepih poteza, što i nije bilo nikakvo čudo, jer su se na parketu valjevske Hale sportova pojavili internacionalci Beljić (Nemačka) i Jeftić (Makedonija), igrači Arkus lige Milovanović (Dubočica) i Kovačević (Dinamo Pančevo), Super “B” imena kao što su Grujičić (Sinđelić), Nikola i Luka Jovanović, Pantić, Đerić i Stojanović (Ub) itd…

Na kraju, duel je završen 21-21, simbolišući broj godina Ognjena Pejića u trenutku nesreće. Zaista tužan povod okupljanja njegovih drugova ali i sjajan gest valjevskih rukometnih asova koji su pokazali veliko srce još jednom odavši poštu legendarnom “Ogiju”.

Foto galerija :

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *