Press "Enter" to skip to content

METALAC SLOMIO OTPOR DUNAVA BOLJOM IGROM U DRUGOM POLUVREMENU

Zahvaljujući neočekivanom porazu Zlatibora na svom terenu od zemunske Mladosti, Metalac je ponovo na prvom mestu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije pošto je u 23. kolu na svom terenu savladao Dunav iz Starih Banovaca rezultatom 98-83 (23-22, 21-21, 32-17, 22-23) .

MET-DUN1

Sa polovinom igrača još uvek rovitih od prehlade, Valjevci su se dugo mučili i tek u trećoj četvrtini su uspeli da slome otpor Dunava i zabeleže osamnaestu prvenstvenu pobedu. Bilo je dosta problema u igri Metalca u prvih dvadeset minuta, posebno u napadu dok je u odbrani zakazao defanzivni skok što su igrači Mitra Ašćerića koristili i preko centra Krsmanovića, beka Vulića i pleja Pašajlića lako pronalazili put do koša Metalca. Banovčani su skoro celu prvu četvrtinu vodili, najviše 14-19 ali je domaćin u završnici ovog dela igre uspeo da stigne do rezultatskog plusa zahvaljujući Bajiću i Stevanoviću.

MET-DUN2

Luković je u drugom kvartalu na sebi svojstven način počeo češće da pogađa, probudio se i Dafi tako da je u nekoliko navrata izgledalo da će Metalac uspeti da se odlepi (37-31 u 14. minutu i 41-37 u 16. minutu) ali su deficit u skoku, meka odbrana na šuterima gostiju i neuspeli pokušaji “alej upa” , bili glavna prepreka za to. Poenima Simanića, Valjevci sa na nekoliko sekundi pre odlaska na odmor poveli 44-40 ali je trojka Pašajlića iz velike daljine sa zvukom sirene ponovo omogućila Dunavu da rezultatski nastavi da diše za vrat Metalcu.

U nastavku je nišanske sprave podesio Dafi koji je je najzaslužniji za slamanje otpora gostiju jer je serijom poena i asistencija omogućio Metalcu da korak po korak povećava prednost koja je od 53-49 u 24. minutu otišla na 76-60 u 30. minutu. Razigrali su se Luković i Durmo uz pomoć Stevanovića, Simanića i Bajića pa je u 36. minutu na semaforu stajalo 94-70 za domaćina nakon trojke Marka Ilića. Gosti iz Starih Banovaca su morali da se predaju a njihovih 14 promašenih slobodnih bacanja samo su upotpunili pad u igri Dunava u drugom poluvremenu. Ratkovica je u završnici dao šansu Teofiloviću dok je Janković proveo skoro 11 minuta na parketu.

MET-DUN3

Luković je sa 22 poena i 9 skokova skupio najviše indeksnih poena u redovima Valjevaca, Dafi je dodao 19 poena, Durmo 15 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Stevanović je upisao 13 poena, Simanić 9, Bajić 8 itd.

Centar Krsmanović je bio najefikasniji u Dunavu sa 26 poena i 7 skokova, Vulić je postigao 16 poena, Pašajlić 15 itd.

U sledećem kolu, 7. marta Metalac igra protiv OKK Beograda u gostima.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *