Press "Enter" to skip to content

METALAC SE STOTKOM REVANŠIRAO DINAMIKU ZA PORAZ U PRVOM DELU PRVENSTVA

Posle četiri uzastopna poraza na gostovanjima, Metalac je opet zasijao starim sjajem i izvanrednom partijom deklasirao Dinamik u Beogradu rezultatom 103-83 (30-25, 27-22, 25-22, 21-14) u 22. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Odlična partija Valjevaca sa maestralnim Dafijem na čelu koji se vratio u formu u pravom momentu i sa 8 trojki iz 11 pokušaja uništio odbranu domaćina.

DAFI

Motivisan da protivniku rezultatski vrati milo za drago za famozni poraz u Valjevu u prvom delu prvenstva, Metalac je od početka zaigrao angažovano i odličnom igrom u napadu već na startu stavio do znanja Dinamiku da ga interesuje samo pobeda. U tome mu je pomogao raspoloženi Dafi koga je šut iza linije 6.75 m krenuo od starta tako da je Metalac znalački držao prednost 8-2, 18-9 i 26-18 dok je domaćin samo u završnici prve četvrtine uspeo da smanji na 30-25. Pored efikasnog Dafija, za samopouzadnje čete Branislava Ratkovice mnogo je značilo prisustvo Lukovića u reketu. Mada su mu sudije brzo natovarile 4 lične greške, centar Metalac je bio odličan. Valjevci su ponovo dobro otvorili drugi kvartal i poenima Dafija stigli do dvocifren prednosti u (43-33) u 14. minutu. Uz borbenog Durma, Metalac je bez problema završio prvih 20 minuta sa deset poena prednosti iako je imao čak 9 skokova manje od Dinamika (14-23) ali su 20 poena Dafija i sjajan procenat realizacije gostiju bili odlučujući.

Valjevci su nastavili mirno i u nastavku. Poučeni lošim iskustvom sa prethodnih gostovanja, u njihovoj igri nije bilo jurnjave. Domaćin nikako nije imao rešenja za zonsku odbranu Metalca tako da je posle koša Dafija u 26. minutu na semaforu stajalo 74-57 a odmah nakon toga i 77-60 posle poena Meninga u 27. minutu. Par grešaka i ishitrenih šuteva su omogućili Dinamiku da spusti prednost na 79-69 ali je borbeni Durmo u samoj završnici trećeg kvartala promašeno slobodno bacanje Šešlije pretvorio u dva poena i razliku od 13 poena uoči poslednje četvrtine.

Poslednji kvartal je bio još bolji. Već u 32. minutu gosti su imali prednost 88-70 posle zakucavanja Meninga. To je bila najava pobede jer je Metalčeva zona funkcionisala kao sat dok su gosti sa lakoćom izlazili na kraj sa zonskim presingom Dinamika i na kraju su utakmicu završili sa ubedljivom prednošću i velikom pobedom koja u ovom trenutku izbacuje Beograđane iz borbe za treće mesto. Pored toga, Metalac je trijumfom nad Dinamikom nagovestio dobro raspoloženje uoči turnira Kupa Radivoja Koraća idućeg vikenda u Nišu.

Džorden Dafi je utakmicu završio sa 32 poena (3 od 3 za dva, 8-11 za tri i 2 od 3 za 1), 9 asistencija, 3 skoka i 2 ukradene lopte sakupivši 40 indeksnih poena, Durmo je upisao 20 poena, 8 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte, Mening je dodao 16 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Stevanović je postigao 11 poena, Luković je zabeležio 8 poena, 6 skokova i 2 blokade itd. Metalac je imao vrlo dobar šut za tri (14 od 33), 21 timsku asistenciju i samo 9 prodatih lopti.

Kod Dinamika je najviše poena postigao Bošković (20 poena i 6 skokova), Kostić je dodao 16 uz 10 skokova, Milijašević je upisao 15 poena, Medarević 13 itd. Šut nije služio ekipu Saša Nikitovića, samo 5 pogođenih trojki iz 28 pokušaja.

Posle učešća na Kupu Radivoja Koraća, Metalac nastavlja prvenstvo 28. februara utakmicom protiv Dunava u Valjevu.

Na fotografiji je Dafi (sa loptom) u duelu sa Radosavljevićem na utakmici Metalac-Dinamik u Valjevu iz prvog dela prvenstva.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *