Press "Enter" to skip to content

METALAC NE DA PRVO MESTO-POBEĐENA JAGODINA U VALJEVU

Rukometaši ORK Metalca su u 20. kolu Prve lige Zapad kao domaćini pobedili Jagodinu rezultatom 30-23 (14-8) pokazavši da su zaboravili kiks iz Aleksandrovca i da i dalje slove kao najveći kandidati za plasman u viši rang takmičenja. Mada četa Dragana Ćaćića nije mogla da računa na rovitog prvog golmana Obradovića, veteran Simeunović je sjajno obavio posao, skinuo desetak “zicera” gostiju i na kraju zasluženo bio proglašen igračem utakmice.

МЕТ-ЈАГ4

Valjevci su dobro počeli, u svom stilu su poveli 3-1 i 5-2 ali su propustili da materijalizuju odlične odbrane Simeunovića promašivši nekoliko sigurnih napada tako da su gosti golom Tasića uspeli da izjednače na 5-5 u 15. minutu. Usledio je tajmaut valjevskog trenera i vrlo brzo je domaćin povratio svoju igru baziranu na jakoj odbrani i strpljivom napadu. Milinković, Trikić i Mandić su bili efikasni i na semaforu je u 19. minutu bilo 8-5. Ovo je bio uvod u sjajno odigranu završnicu prvog poluvremena sa Mandićem i Markom Ćaćićem kao glavnim protagonistima produktivne igre u napadu koja je domaćinu donela +6.

МЕТ-ЈАГ2

U nastavku Metalac nije ispuštao prednost, probudio se Nedeljković koji u prvom delu nije bio na svom nivou. Zahvaljujući njegovim kontrama Valjevci su u 38, minutu imali vođstvo 19-12 a golovi Branislava Trikića su bili uvertira za pobedu pošto je na semaforu u 44. minutu stajalo 22-13.

МЕТ-ЈАГ1

Visoko vođstvo i sigurni Simeunović na golu su omogućili treneru Metalca da u završnici da novu priliku juniorima od kojih je najbolji utisak ostavio Milovanović sa lepim pogotkom iz daljine. Na kraju je Metalac zabeležio šesnaesti prvenstveni trijumf posle koga i dalje drži prvo mesto sa 33 boda ispred Mačve iz Bogatića koja ima dva manje i Zlatara koji ima 30 bodova.

МЕТ-ЈАГ3

U idućem kolu Valjevci igraju u gostima protiv drugog tima Radničkog iz Kragujevca.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca 50. Sudije Dragana Jakovljević i Danijela Kovačević Sando (obe iz Čačka). Isključenja ORK Metalac 3, Jagodina 5. Sedmerci ORK Metalac 4(2), Jagodina 3(3).

ORK METALAC: Stokić 1, Antonijević 1, Grujičić 3, Mandić 4, Nedeljković 5, Milovanović 1, Trikić 5, Nedić 2, Milinković 4, Marko Ćaćić 4.

JAGODINA: N.Jovanović 2, Đ.Jovanović 1, Tasić 4, Matić 6, Popović 1, Aleksić 1, Stojanović 3, Radosavljević 2, Hadžić 1, Milošević 2.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *