Press "Enter" to skip to content

METALAC ANGAŽOVAO ČARLSA MENINGA, NIKOLA STEFANOVIĆ OSTAJE U VALJEVU

Metalac je doveo još jednog Amerikanca za sledeću sezonu. U pitanju je bek Čarls Mening (23 godine, 193 cm) koji dolazi sa univerziteta Južna Alabama i kome je ovo prvi evropski angažman. U sezoni 2021-22, Mening je odigrao 31 utakmicu za popularne “Jaguare” ostvarivši prosečno 15.4 poena, 3.8 skokova, 3.6 asistencija i 42.7% uspešnosti u šutu iz igre tokom 30.8 minuta provedenih na parketu. Na poziciji pleja, valjevski prvoligaš je ranije angažovao Džordena Dafija, takođe američkog igrača koji je prošlu sezonu igrao u Slovačkoj.

CARLS-MENING

Iako je po završetku sezone Nikola Stefanović (23 godine, 201 cm) odlučio da napusti Metalac posle četiri provedene godine u Valjevu, došlo je do preokreta i popularni “Riki” je ponovo među svojima potpisavši ugovor na 1+1 sezonu. Stefanović je navodno trebao da nastavi karijeru u Slogi iz Kraljeva, svom matičnom klubu, ali su se stvari u međuvremenu promenile i on je doneo odluku da prihvati ponudu Metalca. Stefanović je prošle sezone odigrao 30 utakmica u KLS sa prosekom od 5.5 poena, 3.4 skoka, 66% za dva, 25.3% za tri tokom prosečnih 21.7 minuta igre.

NIKOLA-STEFANOVIC

Trener Branislav Ratkovica trenutno raspolaže sa sledećim igračima; Bajić, Dafi, Janković, Teofilović, Mening, Islamović, Durmo, Ilić, Simanić i Stefanović. Ostaje da se dovede jedan kvalitetan centar a ko će to biti, saznaće se uskoro. Pripreme Metalca sa novu sezonu počinju 15. avgusta.

Na fotografijama su Čarls Mening i Nikola Stefanović.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *