Press "Enter" to skip to content

Međunarodni dan medicinskih sestara

Sestrinstvo je disciplina koja ima prepoznatljiv program delovanja. To je poziv koji se aktivno uključuje u brigu za zdravlje čovekovog tela i duše. Sestre rade kao pedagozi, edukatori, samostalno u timu na unapređenju i očuvanju zdravlja, dijagnostici, lečenju, pružaju zdravstvenu negu učestvuju u rehabilitaciji…Rade na različitim mestima, od patronaže i kućnog lečenja do jedinica intenzivne nege.

fotografija-1

Biti medicinska sestra je jedinstven poziv koji traži ono najlepše u ljudskom biću-humanost i predanost. “Jedinstvena uloga medicinske sestre je pomagati pojedincu, bolesnom ili zdravom, u obavljanju onih aktivnosti koje pridonose zdravlju ili oporavku (ili mirnoj smrti), a koje bi pojedinac obavljao samostalno kada bi imao potrebnu snagu,volju i znanje.” (Virdžinija Henderson)

-2

Zbog toga je važno da se svake godine 12. maja setimo svih ljudi koji rade kao medicinske sestre, jer se ovog dana obeležava Dan medicinskih sestara. Ako se ne setimo svakoga dana, možemo bar 12. maja ovim ljudima pružiti podršku i lepu reč jer oni to neumorno i svakodnevno rade tokom obavljanja svog posla.

-3

Anđela Radojičić i Anja Mijatović

Učenice 1-1

Medicinske škole „Dr Miša Pantić“

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *