Press "Enter" to skip to content

Martinović u Osečini: Srbiji nikad teže, pobediće istina

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prisustvovao je danas svečanoj sednici Skupštine opštine Osečina organizovanoj povodom obeležavanja Dana opštine koji je ustanovljen u znak sećanja na boj na Čokešini u Prvom srpskom ustanku. On je ovom prilikom primio zahvalnicu za izuzetan doprinos razvoju i napretku ove lokalne samouprave.

01

Naglasivši tokom svog obraćanja da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uložilo više od 90 miliona dinara u infrastrukturni razvoj Osečine, ministar Martinović se osvrnuo na najvažnije projekte, navodeći da je uz podršku ministarstva modernizovan rad opštinske uprave, rekonstruisan i dograđen objekat Predškolske ustanove „Lane“, te uspešno završena prva faza rekonstrukcije školskog objekta Obrazovno-vaspitnog centra „Braća Nedić“, a da ove godine ministarstvo finansira drugu fazu radova na ovom objektu, kao i otvaranje modernog uslužnog centra, jedinstvenog upravnog mesta.

03

On je istakao da je misija ministarstva stvaranje optimalnih uslova za ujednačen razvoj gradova i opština, kao i kreiranje jasnog okvira za celovit i integralni razvoj čitave teritorije Republike Srbije, objasnivši da je reforma javne uprave, koju ministarstvo sprovodi, kamen temeljac sveopšteg razvoja društva, jer, kako je rekao, samo profesionalna administracija može da brine o dobru svih građana i da podstiče zdrav ekonomski razvoj.

Martinović je ukazao i na to da se Srbija trenutno nalazi u izuzetno nepovoljnom i kompleksnom geopolitičkom ambijentu koji odlikuju međunarodni sukobi i tenzije, rekavši da je „situacija takva da velike sile ne prezaju ni od čega u ostvarenju svojih interesa“.

On je podsetio da se sutra na zatvorenom sastanku u Ujedinjenim nacijama predstavlja Nacrt rezolucije o Srebrenici, čijim bi usvajanjem u maju ove godine ogromna nepravda bila naneta srpskom narodu, jer će kroz ovaj dokument biti okarakterisan kao genocidan. Ministar je kazao da se srpski narod tokom čitavog svog postojanja i istorije borio protiv svakog zla i bio na pravoj strani istorije, te da je samo u 20. veku naš narod položio višemilionske žrtve na oltaru slobode, ali da svetske sile ne mare za pravdu i istinu.

On je dodao i to da Parlamentarna skupština Saveta Evrope danas glasa o prijemu lažne država Kosova u tu instituciju, te da ovaj događaj prethodi konačnoj odluci Komiteta ministara u maju. Kako je naveo, isti dominantni svetski akteri upleteni su i u inicijativu za hitni prijem takozvanog Kosova u Savet Evrope, međunarodnu organizaciju, koja bi, kako je rekao, trebalo da počiva na konceptu ljudskih prava i sloboda, demokratije i vladavine prava, odnosno „svega onoga što ne postoji za srpski narod u našoj južnoj pokrajini“. Evropa je, istakao je ministar, kao i mnogo puta do sada, ostala potpuno slepa i nema na položaj Srba na Kosovu.

Ministar Martinović je u svom govoru naglasio da je velika šansa Republike Srbije to što u ovom momentu na svom čelu ima pravog lidera.

04

„Nije prvi put da nam se čini nepravda. Borićemo se. Iz te borbe ćemo, kao i uvek, izaći jači i snažniji. Naša je sreća što u ovom momentu za predsednika države imamo najboljeg među nama, čoveka koji zna da vodi Srbiju, ponositu, nezavisnu i ekonomski jaku, i koji zna kako da sačuva njene interese, jer je, za njega, kao i za sve nas, zemlja Srbija jedina otadžbina“, istakao je Martinović.

S druge strane, kako je naveo ministar, postoje i oni koji se na sve načine trude da destabilizuju Srbiju i njene institucije iznoseći razne neistine, među kojima je i tvrdnja o neispravnosti biračkog spiska. On je još jednom ponovio da je „birački spisak Republike Srbije dostigao do sada najviši nivo pouzdanosti i tačnosti, i da nikad nije bio uređeniji“, te da se evidencija birača svakodnevno ažurira i konstantno unapređuje primenom modernih tehnologija.

Na kraju obraćanja, ministar Martinović je poručio da će „istina i Srbija pobediti sve izazove“.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *