Press "Enter" to skip to content

MARKO ILIĆ I ALTIN ISLAMOVIĆ, NOVI IGRAČI METALCA

Rukovodstvo Metalca je počelo sa komponovanjem sastava za novu sezonu u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Posle odluke da iz prošlogodišnjeg tima zadrže samo Bajića, Jankovića i Teofilovića, čelnici valjevskog prvoligaša i trener Branislav Ratkovica su napravili prvi korak u dovođenju novih igrača. Tako su krilni centar Marko Ilić (32 godine, 203 cm) i krilo Altin Islamović (22 godine, 200 cm) stavili svoj potpis na ugovor sa Metalcem.

ISLAMOVIC
Altin Islamović

Iskusni Ilić je u prošloj sezoni branio boje kragujevačkog Radničkog gde je odigrao 20 utakmica i ostvario prosek od 9 poena, 5.6 skokova i 1.7 asistencija provodeći prosečno 28.1 minut na parketu. Islamović je u prošloj sezoni igrao u Novom Pazaru gde je odigrao 28 utakmica i imao prosek od 10.2 poena, 4 skoka i 1.2 asistencije igrajući u proseku 26.6 minuta.

ILIC1
Marko Ilić

Saznaje se da klub pregovara sa još nekoliko igrača a najveća želja trenera Ratkovice da Uroš Luković bude prvi centar Metalca i u narednoj sezoni. Da li će sjajni pivot ostati u Metalcu još se ne zna ali bi njegovo prisustvo u reketu Valjevaca značilo ogromnu prednost u odnosu na sve rivale. Problem je visoka plata koju traži Luković koji je tokom sezone 2021/22 u proseku postizao 17.2 poena i 12.6 skokova.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *