Press "Enter" to skip to content

MAGLEŠOVCI OSVAJAJU SRBIJU, ALI I PIRINEJE

Planinarsko – smučarsko društvo Magleš nastavilo je sa održavanjem redovnih aktivnosti, a njihovi članovi su u vikendu za nama, shodno svojim afinitetima, učestvovali na više različitih akcija.

Memorijal Aleksandar Džalović

Uživanje po prirodnim lepotama i bogatstvu Srbije krenulo je u subotu, 15. juna, kada su valjevska i beogradska grupa planinara udružili snage. Pešačilo se od Samara, preko Magleša, pa sve do Leskovica. Pametne aplikacije i satovi pokazali da je ukupno pređeno oko 14 kilometra, uz treće poluvreme koje nije moglo da prođe bez hrane i piće, kao i razmene utisaka o samoj akciji.

Od Samara, pa do Leskovica

S druge strane, bilo je i onih koji su se zaputili na Frušku Goru (Vrdnik). Razlog i više nego dovoljan – održavanje Dana planinara od 14. do 16. juna. Magleš je imao predstavnike u šetnji, ali i na državnom prvenstvu u trekingu. Među ljubiteljima sve popularnije discipline izdvojila se Slađana Gavrilović, koja je prigrlila srebrnu medalju u kategoriji veteranki.

Slađana Gavrilović treking

Čak je i nastavak vikenda protekao u sjajnom raspoloženju, druženju i lepom vremenu. Pojedini članovi su to iskoristili kako bi krenuli u osvajanje Zlatibora, tačnije Memorijala „Aleksandar Džalović“ u dužini od 18 kilometara. Međutim, zainteresovani su mogli i da se krenu prema Stubici i urede stazu koja bi u sledeću nedelju trebalo i zvanično da uđe u kalendar Magleša. Na kraju, ne i najmanje važno, manja grupa od tri planinara – Đorđe Pavlović, Mihailo Milivojčević i Ljiljana Zrnić, još uvek je na akciji. Naime, oni se trenutno nalaze na Pirinejima i od 14. do 24. juna u planu imaju da obiđu Španiju, Francusku, Andoru i Italiju.

Stubica uređenje

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *