Press "Enter" to skip to content

LESKOVČANKE BOLJE OD VALJEVA NA PREMIJERI DRUGOG DELA PRVENSTVA PRVE LIGE SRBIJE

Utakmicom između odbojkašica Valjeva i Leskovca 98 počeo je drugi deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije. Pobedu su u hali “Studenta” odnele gošće ubedljivim rezultatom 3-0 (25-17, 25-13, 25-17).

VA-LE1

Odlična igra Leskovčanki koje su dominirale od početka i na kraju zasluženo trijumfovale. Ekipa Branislava Rupnjaka, koja je u prvom delu prvenstva znala i da iznenadi neke od favorita, ovoga puta bila je inferiorna u svakom pogledu. Bez dovoljno koncentracije, sa slabim prijemom i sa nedovoljno energijom na mreži, domaće odbojkašice nisu imale mnogo šansi protiv ekipe predvođene primačima, sjajnom Andreom Kalman i bivšom Valjevkom, Milicom Vuković.

Prva polovina uvodnog seta protekla je u izjednačenoj igri, protivnice su osvajale poene na servis druge strane s tim što je Valjevo u jednom momentu vodilo sa 7-5. Leskovčanke su se rezultatski odvojile posle vođstva 10-12 kada domaće nisu stigle da organizuju blok na jedan napad sastava trenera Vladana Sarabe. Usledile su potom greške u prijemu Valjeva da bi Kalmanova neodbranjivom dijagonalom dovela svoj tim u vođstvo od 11-15. Kalmanovoj i Vukovićevoj se zatim pridružila Grozdanovićeva te je rezultat na semaforu bio 13-19 a potom i 14-22 kada je Leskovac prilično lako osvojio prvi set.

VA-LE2

Čvrstim blokom i nepogrešivim prijemom, Leskovac odlično otvara drugi set i vodi 1-3, 2-5 i 2-7. Smečevima Blagojevićeve i Simićeve, Valjevo smanjuje na 5-8 ali gošće ne staju i serijom poena polako grade nedostižnu prednost 5-10, 7-11 i 8-15. Domaći tim je nemoćan i Leskovac bez problema stiže do 11-17, 12-20 i na kraju uzima drugi set.

U trećem setu su Valjevke na startu živnule i preko Čelićeve uspele da drže egal rezultat 8-8 ali im je koncentracija ponovo pala i gošće vode 10-14. Efektnim napadima Đorđevićeve i Vukovićeve, Leskovac stiže i do prednosti 12-17. Čelićeva i Novakovićeva svojim poenima pokušavaju da zaustave gošće ali samo smanjuju na 15-19. Sjajan prijem Leskovca i nepogrešiva Kalmanova u napadu, omogućuju gošćama prednost 17-22 koju bez problema pretvaraju u definitivnu pobedu.

U sledećem kolu se Valjevo sastaje sa Rodom u Beogradu.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *