Press "Enter" to skip to content

Lajkovčanka Adriana Kostadinović igrala na Evropskom prvenstvu i Balkanijadi za odbojkašice pionirke

Lajkovčanka Adriana Ada Kostadinović, najmlađa članica prvog tima Odbojkaškog kluba Železničar, ovog leta je nastupala za pionirsku reprezentaciju Srbije na dva velika takmičenja: Evropskom prvenstvu i Balkanijadi. U pitanju su odbojkašice do 17 godina, odnosno 2007. godište i mlađe. Bez obzira što ova generacija nije ostvarila visok plasman na navedenim takmičenjima, svakako je vredno zabeležiti da je, posle Stefane Pakić, još jedno dete iz Lajkovca krenulo reprezentativnim stopama.

Adriana Kostadinovic
Adriana Kostadinović / Foto: OK Železničar Lajkovac

Adriana je 2008. godište, igra na poziciji korektora i visoka je 187 centimetara. Dala je solidan doprinos rezultatima naše reprezentacije: nastupala je na svakom meču i osvajala poene, najviše protiv Gruzije na Evropskom prvenstvu – sedam.

Balkansko i Evropsko prvenstvo, jedno za drugim, održani su u Vrnjačkoj Banji. Na Balkanijadi reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto, dok su na Evropskom prvenstvu naše pionirke bile jedanaeste. Uprkos takvom plasmanu nisu razočarale jer su u vrlo teškoj grupi, koja je dala šampiona Italiju i trećeplasiranu Hrvatsku, izborile tri pobede.

Posle letošnjih priprema i dva takmičenja sa pionirskom reprezentacijom Adriana je dobila zasluženi odmor, tako da će se uskoro pridružiti pripremama seniorskog tima Železničara.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *