Press "Enter" to skip to content

Lajkovčani ponovo najbolji na likovnom konkursu povodom Meseca pravilne ishrane

Učenici starijih razreda OŠ „Mile Dubljević“, predvođeni nastavnikom likovne kulture Milojem Mitrovićem, ponovo su bili najuspešniji na likovnom konursu koji svake godine raspisuje Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” povodom Meseca pravilne ishrane (oktobar). U konkurenciji likovnih radova učenika od petog do osmog razreda prva nagrada pripala je Anđeliji Janković, učenici 6-1, druga Nini Jurišić iz 7-3, dok je Nikola Bajić iz 6-2 podelio treće mesto sa učenikom iz Sremske Mitrovice.

Opština Lajkovac

Tema likovnog i literarnog konkurs bila je „Pravilna ishrana – dostupna i privlačna svima. Za svet bez gladi.”. Na Konkurs je ukupno pristiglo 400 radova, od toga 333 likovnih i 67 literarnih. Radovi su poslati iz 19 okružnih zavoda za javno zdravlje, odnosno iz 79 škola i 66 predškolskih ustanova. U okviru uzrastnih kategorija izabrani su najbolji radovi.

Opština Lajkovac

Već nekoliko godina uzastopno crtež ili slika učenika Osnovne škole „Mile Dubljević“ iz Lajkovca, kao pobednička, nalazi se na zvaničnom posteru republičke manifestacije „Mesec pravilne ishrane“, a slično se dešava i sa Nedeljom zdravlja usta i zuba. Učenici učestvuju i na drugim festivalima i smotrama, pogotovo posvećenim stripu i karikaturi, sve zahvaljujući radu nastavnika Miloja Mitrovića sa njima.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *