Press "Enter" to skip to content

Lajkovac uskoro završava novu ulicu do bazena

Za mesec dana biće završena rekonstrukcija Izviđačke ulice, koja vodi od glavne lajkovačke ulice do zatvorenog bazena. Na taj način će ovaj novi sportsko-rekreativni objekat dobiti reprezentativan pristup. Naime, 700 metara Izviđačke ulice imaće kolovoz širine šest metara, trotoare od behaton ploča sa obe strane puta, novu kišnu i fekalnu kanalizaciju.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković prilikom obilaska radova rekao je:
– U narednih mesec dana, ako vreme posluži, očekujem asfaltiranje kolovoza i postavljanje behatona na trotoare. Trenutno se postavljaju ivičnjaci i izmeštaju stubovi za javnu rasvetu. Vrednost radova je oko 50 miliona dinara, od čega 40 miliona finansira EPS, odnosno RB Kolubara, a ostalih 10 miliona je obezbedila opština Lajkovac iz budžeta.

Izvidjacka-3

Živković je dodao da se novi izgled Izviđačke ulice potpuno uklapa u planirano uređenje ovog dela Lajkovca, poznatog kao Vojni krug,

– Pre nekoliko meseci smo namenu Vojnog kruga od konaka do Zelene pijace, koji je nekada bio predviđen za Agrobiznis centar, promenili u komunalno-poslovne delatnosti. Izgradnjom saobraćajnice i bazena čitav zaokružujemo visinski deo Lajkovca, u kojem se nalaze sportske, kulturne i obrazovne institucije naše opštine. U planu je još izgradnja fudbalskog terena sa veštačkom travom, koji će se nalaziti između stadiona Železničara i zatvorenog bazena. Ovih dana očekujemo završne radove na Konaku Radića i Konaku Brene Mihajlović, a junskim rebalansom budžeta dodaćemo sredstva za parterno uređenja.

Konak Radića i Konak Brene Mihajlović su, zbog širenja ugljenokopa, pre nekoliko godina izmešteni iz Malog Borka u naselje Vojni krug u Lajkovcu i restaurirani. Kao reprezentativne zgrade specifične arhitekture za ruralno područje predstavljaju spomenike kulture.

Za Opštinu Lajkovac:
PR agencija „Pristup“

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *