Press "Enter" to skip to content

Kup Srbije u rvanju

Protekle nedelje u hali “Omni Centra” održan je KUP Srbije u rvanju, prvi put u novom formatu sa prenosnim peharom. Prepunom gledalištu predstavilo se 130 rvača iz 18 klubova, među kojima su bili Viktor Nemeš, prvak sveta, Mate Nemeš, prvak Evrope, Branko Kovačević, bronzani sa prvenstva sveta U23 i mnogi drugi perspektivni reprezentativci kao što su Aleksa Ilić i Žarko Dickov.

RVANJE-1

Pozdravnu reč imali su gradonačelnik Lazar Gojković i predsednik Rvačkog Saveza Centralne Srbije Đorđe Kalanović. Turnir je zvanično otvorio predsednik Sportskog Saveza Srbije naš proslavljeni olimpijac Davor Štefanek. Događaj je takođe uveličalo i prisustvo Damira Mikeca, našeg olimpijca. Do stvaranja fantastične atmosfere u hali značajno je doprineo i nastup popularne umetnice Milice Dosković koja je svojom pesmom “Ne dam” izazvala ovacije.

RVANJE-2

Rvački klub Mladost iz Valjeva je nastupao sa 6 rvača od kojih je samo jedan svojim uzrastom senior. Međutim i pored dosta mlade ekipe postignut je odličan rezultat – tri bronzane medalje i dva 5. mesta. Luka Pavlović, Dimitrije Radovanović i Strahinja Đermanović stižu do bronze uz dve pobede i jedan poraz, dok Andrić Bojan i Milutinović Nemanja propuštaju priliku u borbama za treće mesto. U ekipnom plasmanu visoko 6. mesto za “Mladost” u seniorskoj konkurenciji je neverovatan uspeh. Trofej je ove godine otišao u ruke Beogradskog Radničkog.

RVANJE-3

Važno je pomenuti da je događaj ispratila medijska kuća sa nacionalnom frekvencijom Arena Sport TV u direktnom prenosu, a da se tako nešto izvede bilo je potrebno ispuniti stroge tehničke i organizacione uslove, koje u Valjevu jedino ispunjava hala “Omni Centra”, a njeno korišćenje besplatno je omogućio direktor Aleksandar Njegovan.

S obzirom da je post od 34 godine bez takmičenja na nacionalnom nivou u rvanju grčko-rimskim stilom prekinut ovakvim spektaklom, verujemo da ćemo češće biti domaćini i time promovisati naše Valjevo u najboljem svetlu, kaže Dušan Arsenijević iz valjevskog rvačkog kluba.

On se zahvalio firmama “Ingrap-Omni”, “Agromarket”, “Trgoteka”, “Orhideja” i mnogim drugima koji su pomogli organizaciju turnira.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *