Press "Enter" to skip to content

KREĆE REGIONALNA A1 LIGA, VALIS VEGA U ZRENJANINU PROTIV PROLETERA, VUKOVA, TAŠA I VOJVODINE

Ovog vikenda počinje Regionalna vaterpolo A1 liga odigravanjem prvog kvalifikacionog turnira u Zrenjaninu gde će u Grupi “B” pored Valis Vege, učestvovati Proleter, Vukovi, Taš i Vojvodina. Utakmice će se u petak i subotu igrati ujutro i uveče dok će u nedelju mečevi biti održani samo pre podne.

VAL-ORT13

Valis Vega će biti slobodan u 1. kolu koje je na programu u petak, 8. decembra pre podne a debituje istog dana u 18 sati utakmicom 2. kola protiv beogradskog Taša. U subotu, 9. decembra, u 10 sati Valis Vega će u 3. kolu odmeriti snage sa starim dužnikom, ekipom Vukova iz Novog Beograda dok će u 4. kolu u subotu u 18 sati igrati protiv domaćeg Proletera. I najzad, u nedelju, 10. decembra Valjevci se u 5. kolu sastaju sa novosadskom Vojvodinom sa početkom u 11.45.

Što se tiče sastava Valis Vege, umesto Luke Borovićanina stigao je Kragujevčanin Zoran Poznanović. Ekipa Miloša Sakovića ima visoke ambicije kad je u pitanju Regionalna A1 liga jer Valjevci “pucaju” na prvo mesto i plasman u Premijer ligu. Posle neuspeha u Super ligi Srbije, “vidre” će pokušati da se plasiraju u najjaču vaterpolo ligu na Balkanu. Prošle godine Valis je bio na korak od tog rezultata ali u doigravanju protiv hrvatskog Solarisa nije uspeo da bude bolji od Šibenčana koji su tako obezbedili opstanak u Premijer ligi.

Sve ekipe će morati da se po dva puta sastanu sa svojim rivalima da bi se potom igrala odlučujuća faza u martu sledeće godine. Posle Zrenjanina, domaćin drugog kvalifikacionog turnira Regionalne A1 lige-Grupa “B” biće Vukovi sa Novog Beograda.

Inače u Grupi “A” su Budva, Kataro, Primorac iz Kotora, Zadar 1952, KPK Korčula, reprezentacija Slovenije, OVK Split i Medveščak iz Zagreba.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *