Press "Enter" to skip to content

Koncert “LIRIKA” 14.aprila od 19 časova

Muzička škola “Živorad Grbić” Vas sa velikim zadovoljstvom poziva na koncert renomirane umetnice, soprana Anete Ilić i istaknutog pijaniste Vladimira Gligorića, koji će se održati u četvrtak, 14. aprila, s početkom u 19 časova u svečanoj sali MŠ “Živorad Grbić”.

NJihove karijere u zemlji i inostranstvu čine brojni koncerti, kao i programi širokog stilskog dijapazona, a posebno neguju izvođaštvo srpske umetničke muzike, što je rezultiralo sa nekoliko izdatih kompakt diskova za ugledne inostrane izdavače.

Naši poznati umetnici nastupiće na koncertu pod nazivom “LIRIKA” i izvešće program koji čine pesme Petra Konjovića, Dušana Radića, LJubice Marić i Isidore Žebeljan. Poznato je da lirika Petra Konjovića pripada jednim od najviših dometa srpske solo pesme. Na svež i vedar ciklus Dušana Radića od tri odabrane pesme, nadovezuje se neobična recitacija uz klavir LJubice Marić, naziva “Čarobnica” na tekst iz Ovidijevih “Metamorfoza”, mistična impresija – bajalica. Ciklus pesama Isidore Žebeljan, naziva “Rukoveti”, komponovan je na pesme srpske narodne lirike iz Vojvodine, pa i Novog Sada, i svojim originalnim jezikom i uspešnim i ubedljivim prikazom jednostavnih tekstova, umetničkim muzičkim jezikom osvaja simpatije publike.

Ovaj koncert podržao je SOKOJ. Za valjevsku publiku je, kao i svi drugi koncerti u organizaciji valjevske muzičke škole, besplatan.koncert

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *