Press "Enter" to skip to content

Koncert Danijele Milutinović Nenić (violončelo) i Branke van Gaudzvard (klavir) u MŠ “Živorad Grbić”

Muzička škola “Živorad Grbić” Vas poziva na koncert Danijele Milutinović Nenić (violončelo) i Branke van Gaudzvard (klavir), koji će biti održan u ponedeljak, 2. oktobra, u 19 časova u svečanoj sali.

image0

Danijela Milutinović Nenić počinje svoje muzičke korake naizgled kasno, sa 10 godina, u klasi prof. Ljubomira Polojca u muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” u Beogradu. Već nakon četiri godine počinje da drži solističke koncerte, najpre u Beogradu, a zatim i po Srbiji. FMU u Beogradu upisuje u klasi prof. Viktora Jakovčića, a diplomira kod prof. Sandre Belić. Pet godina je provela na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, gde je završila magistarske studije kod prof. Imre Kalmana i bila asistent za predmetu violončelo. Druge master studije završava u Hanoveru, Nemačka, na Visokoj školi za muziku i dramu.

image1

Tokom svog školovanja težila je usavršavanju kao solista i kamerni muzičar, te je radila sa renomiranim čelistima i pedagozima.

Kao solista i kamerni muzičar nastupala je u Srbiji, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, a sa orkestrima širom Evrope i Amerike.

Od 2010. godine radi u muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” gde svoje znanje i umeće prenosi na mlade generacije. U prilog tome je preko 80 nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, nebrojeno koncerata, kako u zemlji tako i u inostranstvu, solističkih, kamernih i u okviru projekata koje su finansirale fondacije za mlade talente, grad Beograd i drugi.

Redovni je član žirija na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Branka van Gaudzvard (van Goudzwaard, rođena Žiravac), pijanistkinja, kamerni muzičar, radila je kao profesor klavira u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković” u Beogradu, prethodnih 36 godina.

U duu sa violončelistkinjom Danijelom Milutinović Nenić sarađuje i nastupa od 2021.

Rođena u Beogradu, počinje da svira sa 4 godine. U petoj godini upisuje muzičku školu „Vučković“, gde i završava osnovnu i srednju muzičku školu. Studije i magistraturu klavira diplomirala je na FMU u Beogradu. Usavršavala se u Parizu na Evropskom konzervatorijumu i u Moskvi na konzervatorijumu „Čajkovski”, gde je provela dve školske godine.

Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u svim značajnim salama Beograda i Srbije, kao i u Velikoj Britaniji, Italiji, Francuskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rusiji.

Dobitnik je nagrada za pedagogiju od strane Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, mnogih takmičenja na kojima su njeni učenici nastupali i osvajali nagrade.

Bila je član žirija na raznim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu i direktor međunarodnog pijanističkog takmičenja „Vučković”.

Na programu će biti dela Griga i Vujića.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *