Press "Enter" to skip to content

KK RADNIČKI OBELEŽIO 10. ROĐENDAN

Na košarkaškom terenu iza stadiona na Petom puku u nedelju je KK Radnički obeležio 10 godina od svog osnivanja. Nije bilo puno pompe pošto je rođendan najmlađeg košarkaškog kluba u Valjevu proslavljen “radno” predstavljanjem mlađih kategorija Radničkog a potom je održan turnir u basketu 3h3 uz učešće 16 ekipa.

РАЛЕ24

KK Radnički je osnovan krajem 2013. godine a takmičarski je debitovao u Drugoj MRL ligi Srbije u jesen 2014. godine. Tokom ovih 10 godina, klub sa Petog puka je dve sezone igrao u Prvoj MRL Srbije 2017-18 i 2018-19 što mu je bio i najveći uspeh.

РАЛЕ13

Od februara ove godine Radnički je otpočeo rad i sa mlađim kategorijama sledeći primer svog starijeg fudbalskog brata. Sa dečacima i devojčicama uzrasta od 7-12 godina rade treneri Đorđe Radomirović i Marko Nešić. Treninzi se održavaju u sali Treće osnovne škole u Valjevu. Upravo su ovi klinci uveličali jubilej pokazavši šta su naučili. Na betonskoj podlozi terena na Petom puku sve je vrilo od dečije graje i velike želje budućih igrača Radničkog da budu bolji i efikasniji od svog protivnika. Predstavljanje mlađih kategorija je završeno šutiranjem trojki i dodelom medalja.

Program je završen turnirom u basketu 3h3 na kome je učestvovalo 16 ekipa koji su igrali po kup sistemu po svim pravilima nove košarkaške discipline koja je poslednjih godina postala izuzetno popularna dobivši mesto mesto i na Olimpijskim igrama.

Pobednik turnira je ekipa “Rale” koja je u finalu savladala “Džadž” rezultatom 14-8. Za “Rale” su nastupili Stefan Bebić, , Zdravko Novaković, Milan Ninić i Andrej Stanimirović. Za najboljeg igrača turnira je proglašen Stefan Bebić.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *