Press "Enter" to skip to content

KK CUBI IZ NOVOG SADA POBEDNIK DRUGOG VALJEVSKOG OMNI KUPA

U salama Omni Centra je 3. i 4. januara održan drugi po redu košarkaški Valjevski Omni kup za dečake i devojčice rođene 2010. i 2011. godine, U organizaciji košarkaškog kluba Valjevski, snage su odmerili osam ekipa, KK Inmonte iz Vršca, KK Paragon iz Lazarevca, KK Cubi/Kadet iz Novog Sada, KK Loznica, KK Velež iz Nevesinja, KK Velika Kikinda, KK Valjevski 1 i KK Valjevski 2.  

Pobednik je ekipa Cubi/Kadet iz Novog Sada koja je u finalu, u izvanrednoj utakmici savladala Paragon iz Lazarevca rezultatom 56-54. Predvođeni izuzetno talentovanim Dušanom Ignjatovim, kome je odlično asistirao Vuk Bojović, Novosađani su uspeli da velikom borbenošću i zrelom igrom pobede takođe vrlo dobar sastav iz Lazarevca u kome je najbolji bio centar Vuk Pajović. Paragon je od početka vodio , u jednom momentu je bilo 17-10, odnosno 21-16 za dečake trenera Đorđevića ali je sjajni Ignjatov uspeo da svojom igrom motiviše ceo tim koji je na odmoru već imao egal rezultat. U nastavku je Cubi bio taj koji je imao inicijativu. Ipak, Lazarevčani su imali napad za izjednačenje na 14 sekundi pre kraja ali nisu bili precizni i trofej “Luka Stančić” je zasluženo otišao u Novi Sad.

U duelu za 3. mesto Loznica je bila bolja od nevesinjskog Veleža i odnela pobedu 33-17. Lozničani su bili šuterski znatno raspoloženiji od protivnika tako da gosti iz Bosne i Hercegovie nisu mogli da im pariraju. U redovima pobednika posebno se istakao Uroš Pavlović koji je svojim ulazima bio nerešiva enigma za odbranu Veleža.

Meč dve domaće selekcije u borbi za 5. mesto pripao je Valjevskom 1 koji je bio superiorniji od Valjevskog 2 ostvarivši ubedljiv trijumf 41-18. Ton igri u ekipi koja je na kraju slavila davao je talentovani plej Vukašin Marković koji je ponovo zadivio individualnom tehnikom i lucidnim rešenjima u igri jedan na jedan.

Na kraju, Velika Kikinda je bez problema nadvisila vršački Inmonte i pobedila 34-14 završivši turnir na 7. mestu.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dušan Ignjatov iz Cubija a pored njega u najbolju petorku su još izabrani Uroš Pavlović (Loznica), Vukašin Marković (Valjevski 1), Vuk Pajović (Paragon) i Andrej Ivković (Velež). Direktor KK Valjevski, Aleksandar Icić je kapitenu Cubija, Dušanu Ignjatovu uručio pobednički pehar Trofej “Luke Stančića”za osvojeno prvo mesto na turniru.

U predtakmičenjeu su postignuti su sledeći rezultati:

Velež-Paragon 26-45 Loznica-Cubi Kadet 37-59

Inmonte-Valjevski 2 26-34 Valjevski 1-Velež 42-57

Valjevski 1-Velika Kikinda 36-28 Loznica-Valjevski 2 68-26

Velika Kikinda-Paragon 28-76 Cubi Kadet-Inmonte 66-38

Paragon-Valjevski 1 61-34 Valjevski 2-Cubi Kadet 28-58

Velika Kikinda-Velež 28-46 Loznica-Inmonte 49-21

Turnir su zvanično otvorili Aleksandar Icić, košarkaški trener i direktor KK Valjevski i Luka Ćuk, unuk legendarnog valjevskog trenera Luke Stančića čije ime nosi i trofej koji se dodeljuje pobedniku.

Prikazan je veoma dobar nivo košarke za ovaj uzrast, ima izuzetno talentovanih dečaka i devojčica koji su već ispekli zanat demonstrirajući visoku obučenost na tehničkom pa čak i taktičkom planu. Sjajna atmosfera na tribinama, zdušno navijanje na finalnom meču i podrška ekipama učesnicama dali su posebnu crtu celokupnom turniru obogativši sportski život u gradu u ove praznične dane.

Foto galerija :

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *