Press "Enter" to skip to content

KATARINA ĐURIĆ POSTALA ČLAN SKUPŠTINE RUKOMETNOG SAVEZA SRBIJE

Katarina Đurić, predsednica ŽRK Metalac 2015 je dobila poziv da u petak bude član Skupštine Rukometnog saveza Srbije ispred rukometne organizacije Centralne Srbije. Još jedno priznanje Katarini Đurić ali i Metalcu 2015 zbog veoma dobrih rezultata i odličnog rada sa mlađim kategorijama. Inače Đurićeva je postala predsednik kluba 2021. godine, prošle godine Metalac 2015 je ušao u viši rang takmičenja kada je Katarina Đurić izabrana za potpredsednicu Skupštine Zajednice klubova Super “B” lige Srbije.
ЂУРИЋ
Katarina Đurić (desno) u razgovoru sa Jovanom Pavlović i Martom Mosurović na jednoj od ranijih utakmica Metalca 2015 u Valjevu
Pored odličnih rezultata na čelu ŽRK Metalac 2015, iza Đurićeve se nalazi izuzetno uspešna igračka karijera. Đurićeva je počela da se bavi rukometom 1987. u RK Uzor iz Valjeva (kasnije ŽRK Platan). U prvi tim je ušla 1990. godine koji se takmičio u Jedinstvenoj drugoj ligi SFRJ. Potom odlazi u ŽRK Partneršped iz Požege sa kojim je nastupala u Prvoj ligi a zatim i u Super ligi. Od 1995. do 2000. godine brani boje Napretka iz Kruševca i učestvuje u Kupu kupova IHF i Čelendž kupu. Jednu sezonu provodi u Spartaku iz Subotice a od 2000. godine igra za Naisu sa kojom stiže do četvrt finala Lige šampiona i osvaja Kup. Osvojila je trofej Čelindž kupa Evrope kao i Kup Srbije i Crne gore savladavši podgoričku Budućnost u finalu. Karijeru je završila 2005. u Napretku. Igrala je za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije 1995. godine a tri godine kasnije bila je na širem spisku seniorskog nacionalnog tima. Radi kao medicinski tehničar u Domu zdravlja u Valjevu.
Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *