Press "Enter" to skip to content

Karlovac deveti put domaćin najboljim flautisticama i flautistima jugoistočne Evrope

KARLOVAC-U toku su prijave za najpoznatiji masterklas učenika flaute i njihovih nastavnika u jugoistočnoj Europi. Reč je o letnjoj akademiji koja se tradicionalno održava početkom jula meseca u Karlovcu, u Gradskom pozorištu Zorin dom, u sklopu Proslave rođendana grada Karlovca.

Podnaziv ovogodišnjeg događaja je “Četiri prve flaute iz četiri vodeće filharmonije jugoistočne Evrope: Zagreb, Ljubljana, Beograd, Sarajevo”, a označava baš to kako i zvuči. Naime, sa mladim flautisticama i flautistima iz Hrvatske i susedstva punih sedam dana intenzivno raditi ponajbolji umetnici i pedagozi na flauti iz jugoistočne Europe: Ana Batinica (prva flauta Zagrebačke filharmonije), Matej Grahek (prva flauta Slovenske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Ljubljani), Stana Krstajić (dugogodišnja prva flauta Beogradske filharmonije i odnedavno profesorica na Muzičkoj akademiji u Beogradu) te Sakib Lačević (prva flauta Sarajevske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu). Uz njih najavljene su i posebne gošće-profesorice Laura Levai Aksin sa Muzičke akademije u Novom Sadu, te Marina Novak sa Muzičke akademije u Zagrebu.

Legendarni-Denis-Bouriakov-predaje-lani-u-Karlovcu

Hrvatska flautistička akademija “Croatia Flute Academy” je muzičko edukativna manifestacija na najvišem nivou i jedinstvena u ovome delu sveta, jer sličan događaj u trajanju od nedelju dana, te s ovakvom razinom predavača, ne postoji niti u jednoj drugoj državi susedstva, a mi pridodajemo – niti u jednom drugom hrvatskom gradu!

Na akademiji posvećenoj izučavanju umetnosti sviranja flaute, te promovisanju flautistica i flautista kao muzičkih umetnika, dosad je gostovalo 30-ak predavača i 400 polaznika iz 25 zemalja.

Prijaviti se po najpovoljnijim uslovima još uvek možete, a iz organizacije poručuju da požurite i javite im se na email: [email protected] ili dodatne informacije potražite na mrežnoj stranici Hrvatske flautističke akademije CROATIAFLUTEACADEMY.COM

Događaj se realizuje uz potporu Grada Karlovca, a u partnerstvu sa Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkom filharmonijom.

9-Hrvatska-flautisticka-akademija-2022

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *