Press "Enter" to skip to content

KADETI METALCA UBEDLJIVO BOLJI OD VRŠNJAKA IZ UŽICA

Kadetska ekipa Metalca je u 14. kolu Međuregionalne lige Centralne Srbije zabeležila novu pobedu ubedljivo savladavši Užice Megu rezultatom 98-69 (26-26, 24-13, 20-15, 28-15). Iako oslabljeni neigranjem prehlađenih Alekseja Obućine i Zarića, valjevski dečaci su nastavili trijumfalni niz nadigravši vršnjake iz Užica.

МЕТ-УЖИЦЕ7

U uvodnoj deonici su Valjevci igrali prilično komotno u odbrano što su Užičani, predvođeni vrlo dobrim Ristovićem, znali da iskoriste i da praktično svih 10 minuta imaju rezultatsku prednost. Gosti su većinu poena postizali iz ulaza ili pod samim košem Metalca kaznivši indolentnu igru u odbrani domaćih centara. Užice je u poslednjih 30 sekundi ušlo sa prednošću 21-26 ali je odlični Dejan Obućina prvo pogodio trojku a onda ukrao loptu i u kontri položio za prvo izjednačenje na utakmici.

МЕТ-УЖИЦЕ1

Metalac je zaigrao daleko angažovanije u drugoj četvrtini, Dejanu Obućini su se u realizaciji pridružili Aleksandar Milićević sa svojim trojkama i Gnjato koji je pogađao čas sa distance, čas ispod samog koša tako da je na semaforu ubrzo stajalo 39-26 za domaći tim. Pored toga, agresivnom odbranom na bekove gostiju Valjevci su dolazili do poseda koje su pretvarali u lake poene za vođstvo od 48-32.

МЕТ-УЖИЦЕ2

U nastavku je Užice uspelo da smanji prednost domaćina na 50-43 ali su Dejan Obućina i A. Milićević odmah trojkama neutralisali ofanzivu gostiju sprečivši ih da se ozbiljnije približe. Gnjato je skokovima u odbrani omogućio svom timu brze kontra napade posle kojih su sledili laki poeni i novi porast prednosti ekipe trenera Dragana Simeunovića. Odličnom napadačkom serijom u poslednjoj četvrtini Valjevci su potvrdili svoju superiornost postigavši još jednu ubedljivu pobedu.

МЕТ-УЖИЦЕ9

U sledećem kolu gost Metalca biće ekipa Kruševca.

METALAC: D. Obućina 24, Nikolić 7, Stanić, A. Milićević 20, Bogdanović 12, N. Milićević 11, Vasiljević 5, Đukić 4, Gnjato 15.

UŽICE MEGA: Petrović, Vesić, Milović, Ristović 22, Obradović 10, Prljević 2, Cvijanović 4, Janković, Jovanović 2, Ivanović 23, Pejić, Savić 6.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *