Press "Enter" to skip to content

KADETI METALCA SAVLADALI VRŠNJAKE IZ KRALJEVA

U pretposlednjem kolu Međuregionalne kadetske lige Srbije, dečaci Metalca su pobedili ekipu OKK KV iz Kraljeva rezultatom 106-68 (19-16, 38-21, 24-14, 17-25).

МЕТ-КВ1

Mada su izabranici Vladimira Panića otvorili utakmicu izuzetno slabo jer u prvoj deonici ništa nisu mogli da pogode, ipak su uspeli da na kraju ubedljivo trijumfuju i da ostvare 20. pobedu u prvenstvu. Na semaforu je posle 3.5 minuta igre stajao rezultat 2-7 a igru Valjevaca, koji su bili veliki favoriti, krasio je slab i neprecizan napad uz mnoštvo grešaka. Trenerski par Panić-Janković uopšte nije bio zadovoljan košarkom svojih pulena koji su tek u završnici prve četvrtine agresivnom odbranom i brzim kontranapadima uspeli da povedu.

МЕТ-КВ4

Već u drugom kvartalu su stvari polako počele da dolaze na svoje mesto a za to su najzaslužniji bili Đorđe Gnjato, Aleksej Obućina i Aleksandar Milićević. Kad je posle poena Milićevića, Metalac stigao do vođstva od 30-18 bilo je jasno da će Valjevci i ovaj duel rešiti u svoju korist.

Razlika je kasnije velikom brzinom rasla jer su kadeti Metalca presingom zaustavljali napade protivnika rešetajući koš Kraljevčana kako spolja tako i iz reketa. Dominacija u skoku valjevskih dečaka za rezultat je imala brojne kontranapade i lake poene za visoko vođstvo.

МЕТ-КВ8

Domaćin se malo opustio u poslednjih deset minuta što su simpatični gosti iskoristili i smanjili visoko vođstvo Metalca. Valjevci su i ovog puta igrali bez Dejana Obućine koji leči povređeno koleno ali se saznaje da bi i on uskoro trebalo da krene sa treninzima i utakmicama.

МЕТ-КВ3

U poslednjem kolu Metalac igra u gostima protiv Novog Pazara 2012. Sa bilansom od 20 pobeda i samo jednim porazom, Metalac je ubedljivo prvi na tabeli.

METALAC: Nikolić 13, Stanić, A. Milićević 21, Bogdanović 8, N.Milićević 3, Zarić 2, Vasiljević, Đukić 5, Gnjato 28, A. Obućina 26.

KV: Žerađanin 4, Drašković, Božić 12, Andrić 13, Sretović 3, Pavlović 23, Karapandžić 5, Stašević 8, Popović, Matović.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *