Press "Enter" to skip to content

Jordan Jevtović iz Krčmara kod Mionice napunio 104. godine

Najstariji stanovnik opštine Mionica Jordan Jevtović proslavio je 104. rođendan, a tim povodom posetio ga je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Јанковић и деда Јордан

– I ove godine smo sa našim najvoljenijim deda Jocom da na pravi način proslavimo njegov rođendan. Ne treba živeti na Alpima da bi se živelo dugo i kvalitetno nego u našem Krčmaru gde je naš deda Jordan napunio 104. godine. Nikada neću zaboraviti kako nam je rekao da su se pre nosile pocepane pantalone, a sada za Svetog Nikolu jedemo lubenicu. On je naš ponos i daje nam inspiraciju i snagu – rekao je Janković.

деда Јордан са породицом

Jordan Jevtović živi u Krčmaru. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici. Danas je penzioner.

Јанковић и Јевтовић

– Hvala predsedniku opštine što me je i ove godine posetio. Očekivao sam ga i znao sam da će doći. Danas se mnogo bolje živi, pre smo išli pocepani, spavali pored furune. Pre si morao da budeš gladan, sada nije tako. A od kralja Aleksandra do ovog našeg, Vučić Aleksandra nije se bolje živelo – kaže deda Joca i za ovaj rođendan, koji je sa gostima nazdravljao uz reči „živela Srbija“ i čašu piva, koje je počeo da pije, kako on kaže sad na Božić.

Јанковић посетио најстаријег Мионичанина

Jordan Jevtović rođen je 12. februara 1920. godine još dok se Srbija oporavljala od Prvog svetskog rata. Unuci i praunuci ga redovno obilaze, a njemu pripada mesto omiljenog stanovnika sela Krčmar i najstarijeg stanovnika opštine Mionice.

Јордан Јевтовић и председник општине Мионица Бобан Јанковић

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *