Press "Enter" to skip to content

Janković: Rešavamo veliki problem vodosnabdevanja u 12 mioničkih sela

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ kojim će se rešiti višedecenijski problemi i značajno unaprediti vodosnabdevanje u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama, Osečenici, Golupcu, Ključu, Mratišiću i Bukovcu. Ovaj projekat finansira opština a očekuje se da radovi budu završeni do kraja februara iduće godine.

Janković u obilasku rafova

– Uspešno sprovodimo najveći projekat iz oblasti vodosnabdevanja kojim ćemo rešiti veliki problem vodosnabdevanja u 12 mioničkih sela. . Daćemo sve od sebe da radove što pre završimo jer znamo koliko je to važno za građane. Uskoro krećemo sa realizacijom još jednog važnog projekta na izvorištu Orlovac u Osečenici, a problem vodosnabdevanja rešavamo i u Gornjem Mušiću – rekao je Janković.

Janković obišao radove

Prva faza Ključkih vrela kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završeno, a u drugoj faza koja je u toku predviđeno je izvođenje radova na izvorištu.

Radovi

Opština Mionica uskoro će početi radove na rekonstrukciji izvorišta Orlovac koje zajedno finanasiraju lokalna samouprava i UNOPS u vrednosti od 58 miliona dinara. Orlovac je izvorište koje se nalazi u Osečenici, a sa koga se vodom snabdevaju Osečenica, Ključ, Paštrić, Tolić, Brežđe, Radobić, selo Mionica.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *