Press "Enter" to skip to content

Janković na Spregu: Mionica danas ima rekordno mali broj nezaposlenih

Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG u Valjevu i tom prilikom istakao da Mionica danas ima rekordno mali broj nezaposlenih. Manji od 300.

-на-Спрегу-1

– Ponosan sam na divne domaćine koji su me danas ugostili. Imamo čime da se ponosimo, odlični proizvodi nastaju u mioničkom kraju. Jaka privreda znači jaka opština, a siguran sam da ćemo sa novom industrijskom zonom i dodatnim radnim mestima još više napredovati. A već smo na dobrom putu, jer smo uspeli da smanjimo nezaposlenost – rekao je Janković.

Opština Mionica ove godine ima 12 izlagača među kojima su Turistička organizacija Mionice, Uduruženje žena „Svilen konac“ iz Mionice, organska proizvodanja „Zets Orchard“ iz Rajkovića, vinarija „Đurđevića legat“ iz Ključa, opruge „Pet Mil“ iz Brežđa, firma „Auto-kabel“ iz Mionice, „Metal-invest“ iz Mionice, rakija, „Stefan Nemanja“ iz Paštrića, sušeno voće „Agranela“ iz Šušeoke, „Domaćinstvo Petrović“ iz Paštrića i fabrike vode „Mioni“ iz Ključa i „VODAVODA“ iz Rakara.

-на-Спрегу

Zvanični statistički podaci govore da se u Mionici više osnuje privrednih društava i preduzetničih radnji nego što se ugasi, a lokalna samouprava završila je prvu fazu radova na industrijskoj zoni u Radobiću uz pomoć Ministarstva privrede i Vlade Republike Srbije i u toku su pregovori sa potencijalnim investitorima. Značajan podatak za privredu Mionice jeste i namera firme „Auto-kabel“ da proširi proizvodnju i duplira broj radnika.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *