Press "Enter" to skip to content

Izmena postojećeg režima saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice kod petlje „Lajkovac“

Obaveštavamo građane da će od 1.3 – 01.05.2023. godine, doći do preusmeravanja saobraćaja zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica između državnog puta I B reda broj 27 i državnog puta IA reda broj 2 (petlja „Lajkovac“).

putevi-srbije-q2vb0m83zkcvbrt1av5zgtfpcv4belrwwhrb6j75bs
Foto: Putevi Srbije

Iz pomenutih razloga, biće neophodno da se izvrši preusmeravanje saobraćaja na više državnih puteva koji gravitiraju u zoni radova. Predmetna izmena saobraćaja sprovešće se na deonicama sledećih državnih puteva:

– Državni put IA reda broj 2, na delu od petlje „Ub“ do petlje „Ljig“. Na državnom putu IA reda broj 2 saobraćaj će moći da se odvija nesmetano od petlje „Surčin – jug“ do petlje „Preljina“ i obratno. Na ovom putu izmna režima saobraćaja podrazumeva zabranu isključenja sa autoputa iz oba smera na petlji „Lajkovac“ i priključenje državnog puta IB reda broj 27 na autoput na petlji „Lajkovac“. Iz ovog razloga predviđeno je da se saobraćaj iz smera Čačka preusmerava prema Lajkovcu i Valjevu na petlji „Ljig“, odnosno iz smera Beograda da se preusmerava prema Lajkovcu i Valjevu na petlji „Ub“.

– Ode petlje „Ub“ prema Lajkovcu i Valjevu, preusmeravanje saobraćaja sprovodi se preko državnih puteva koji prolaze kroz Ub i Slovac.

– Ode petlje „Ljig“ prema Lajkovcu i Valjevu, preusmeravanje saobraćaja sprovodi se preko državnih puteva koji prolazi kroz Ljig i Ćelije.

– Iz smera Valjeva, predviđeno je da se saobraćaj preusmerava prema Čačku, preko državnog puta IB reda broj 27 u Slovcu, Nepričavi, Lajkovcu i u Ćelijama.

– Iz smera Lazarevca, predviđeno je da se saobraćaj preusmerava prema Čačku, preko državnog puta IB reda broj 27 u Ćelijama.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *