Press "Enter" to skip to content

IZABRANI IZVOĐAČI RADOVA NA REKONSTRUKCIJI OBJEKTA NEKADAŠNJE ŠTEDIONICE – VREDNOST RADOVA 94 MILIONA DINARA, A ROK ZA ZAVRŠETAK OSAM MESECI

Za rekonstrukciju objekta nekadašnje zgrade Štedionice u kojoj su svojevremeno bili smešteni Radio Valjevo i List „Napred“, Grad Valjevo će izdvojiti 94 miliona dinara, a za taj posao angažovan je konzorcijum firmi „Jugogradnja“ iz Beograda i Kej doo iz Valjeva. Kako ističe član Gradskog veća Vladimir Mišković, može se očekivati da u narednih desetak dana počnu radovi, a rok za njihov završetak je 8 meseci od dana uvođenja u posao izvođača radova, s tim da je, kako je naglasio, nezahvalno govoriti o rokovima kada je reč o objektu kakav je ovaj, imajući u vidu da su radovi na njegovoj rekonstrukciji započinjani, pa prekinuti, kao i to u kakvom stanju se nalazi.

IMG_20210730_095747

„Prvi deo posla je završen, samim tim pošto je završena javna nabavka, uskoro očekujemo i početak izvođenja radova. U toku je dostavljanje dokaza, potpisivanje ugovora, realno je očekivati za desetak dana početak radova. Ovaj prvi deo tekao je dosta oprezno, dugo, ali s obzirom u kom se stanju nalazila zgrada i cela priča oko nje, bilo je potrebno vreme i da se odlučimo i da se krene u to, a onda da se vrlo detaljno i pažljivo obrati pažnja na sve ono što je neophodno da bi projektna dokumentacija bila kakva treba da bude. Mi smo se zaista trudili u ovom periodu da uradimo sve najbolje što možemo. Trudili da imamo radnu grupu, naravno uvek uz prisustvo Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koja bi na gotovo nedeljnom nivou razgovarala, odlučivala i pratila sve ono što je vezano za projektovanje, tehničku dokumentaciju, a onda nakon toga smo i odlučili da uradimo nezavisnu tehničku kontrolu, što znači da ni na koji način nismo tražili da nam neko samo formalno stavi potpis na to, već da se pronađe što je moguće više greški kako bismo to ispravili u tehničkoj dokumentaciji. Sve je to odnelo vremena, ali savest nam je mirna, uradili smo sve što možemo i radujemo se novoj fazi, izvođenju radova, odnosno onome što će i svi građani moći da vide“, poručio je Mišković.

IMG_20210730_095756

Zgrada ima bruto površinu oko 500 kvadratnih metara, a 371 kvadrat upotrebne površine i ubuduće će to biti Gradska kuća.

„Odlukom Gradskog veća i Skupštine grada to je odlučeno da bude Gradska kuća. U prizemlju će biti prostorije za venčanja, na prvom spratu jedan reprezentativna prostorija za sastanke i prijem delegacija, kakvu nemamo u Gradskoj upravi, dok bi se potkrovlje iskoristilo za radni prostor. Jedna zgrada koja je nepokretno kulturno dobro treba da bude, kako smo i zamislili, Gradska kuća. Sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture uvek je bila maksimalna saradnja, uvek je bio prisutan arhitekta konzervator za poslove koji su neophodni, a veliki broj poslova za nepokretno kulturno dobro je vezan za Zavod za zaštitu spomenika kulture“, naveo je Mišković uz konstatciju da su pred njima bile dve opcije, ostaviti tu zgradu kakva jeste ili ući u jednu ozbiljnu priču.

„Mi smo se odlučili za drugu opciju. Naravno da je bilo brojnih problema i da će ih biti, ali ide se u dobrom smeru da se to privede nameni“, najavljuje član Gradskog veća.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *