Press "Enter" to skip to content

„ISTOČNI SUTON“ EMILIJE POPOVIĆ

Na prestižnoj izložbi fotografije „Imagenation“ koja je krajem maja održana u Parizu u strogoj selekciji našla se i fotografija „Eastern Sunset“ (Istočni suton), Valjevke Emilije Popović.

Emilija-Popovic

„Moja fotografija pripada oblasti savremene umetnicke fotografije,  nosi naziv “Eastern Sunset” (Istocni Suton),  u pitanju je autoportret nastao inspirisan boravkom u toplim, suncem okupanim bliskim istokom“. Izjavila je za portal „Valjevska posla“ Popović, koja je već nekoliko godina angažovana kao fotograf na jednom značajnom projektu u Dubaiju.

U kataologu koji je otpratio ovu izložbu, između ostalog, stoji da je „Imagenation” izlozba fotografija održana od 27 do 29 maja u Parizu, gradu koji je doziveo rodjenje fotografije skoro dva veka ranije. Uz kustosa Martina Vegasa, “Imagenation” izlozbi u Parizu je prisustvovalo preko 500 talentovanih autora iz svih krajeva sveta, koji su predstavili svoja dela od izuzetnog vizuelnog uticaja. Izlozba je prodajnog tipa i sva izlozena dela su u ponudi. “Imagenation” ima za cilj da istakne rad nezavisnih autora, kako ostvarenih tako i onih u usponu. Od 2016. izlozba se godisnje odrzava u Parizu, ali takodje u Veneciji tokom filmskog festivala, kao i u Los Andjelesu kao deo LA Art Show-a. Od 2021. “Imagenation” gostuje i u Milanu.

Emilija Popović je prva saznanja o fotografiji usvojila od svog oca, uglednog valjevskog fotografa Veroljuba Popovića. Kasnije, svoje obrazovanje iz oblasti fotografije sticala je na beogradskim umetnilkim akademijama, ali i širom sveta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *