Press "Enter" to skip to content

Hranilica za svaku rođenu bebu u 2023. godini

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i osnivač i upravitelj Fondacije „Humana srca“ Danijela Vasiljević, potpisali su danas ugovor o donaciji 800 multifunkcionalnih hranilica za bebe, u ukupnoj vrednosti od 3.605.760,00 dinara, koju će dobiti svaka beba rođena na teritoriji grada Valjeva u 2023. godini.

Hranilica-za-bebe-2

Ovaj projekat rezultat je potpisivanja Protokola o saradnji Fondacije i grada Valjeva, koji je potpisan u decembru prošle godine.

Potpisivanje-ugovora-3

„Pored svih mera koje Grad Valjevo sprovodi po pitanju pospešivanja populacione politike, ovo će biti još jedan podsticaj za Grad, koji može da se pohvali da je jedan od lidera u sprovođenju populacionih mera u našoj zemlji. Doniranjem multifunkcionalnih bebi hranilica za svaku novorođenu bebu u ovoj godini ćemo podstaći i motivisati mlade ljude na najlepšu životnu ulogu “, istakla je Danijela Vasiljević, osnivač i upravitelj Fondacije i podsetila da je vrlo važno da svi zajednički prepoznajemo važnost ulaganja u decu i zdrave porodice.

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković se zahvalio Fondaciji što je baš Valjevo prepoznala kao dobrog partnera i sigurno mesto za realizaciju projekata koji će poboljšati kvalitet života najosetljivijih kategorija građana.

Potpisivanje-ugovora-1

„Moram da napomenem da sa Fondacijom „Humana srca“ imamo odličnu saradnju, gde smo krajem januara dogovorili i uređenje potkrovlja Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Valjevu, za potrebe inkluzivne vežbaonice. Grad Valjevo će uvek podržati ovakve projekte, koje imaju za cilj da poboljšaju položaj dece i roditelja u našem Gradu i trudićemo se da ovakvih projekata ima što više. Veoma sam ponosan na partnerstvo sa Fondacijom „Humana srca“ i prilici da podržimo decu i to od samog početka njihovog života i zato se zahvaljujem na ovako vrednoj donaciji i radujem se zajedničkim projektima i u budućnosti“ , poručio je gradonačelnik Gojković.

Kako su naglasili iz Fondacije „Humana srca“, prvih 400 hranilica će biti podeljeno u avgustu ove godine, dok će preostalih 400 biti podeljeno najkasnije do sredine januara 2024. godine.

Kako je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković napomenuo, Fondacija zajedno sa gradom Valjevo i privrednicima na lokalu realizovaće još jedan projekat, a koji se odnosi na adaptaciju potkrovlja Dnevnog boravka za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju u Popučkama. Donacija Fondacije, sa partnerom EURODOM iz Beograda, koji je obezbedio svu potrebnu keramiku i sanitarije za adaptaciju, iznosi ukupno 1.560.000 dinara, a ukupan iznos donacija za ova dva projekta je 5.160.000 dinara, koje će Fondacija uložiti u Valjevo u tekućoj godini.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *