Press "Enter" to skip to content

Gradski funkcioneri podneli izveštaje o prihodima i imovini

Povodom tekstova koji su se pojavili u lokalnim medijima da gradski funkcioneri nisu dostavili izveštaje o prihodima i imovini Agenciji za sprečavanje korupcije, Gradska uprava Valjeva demantuje i obaveštava građane, da su gradski funkcioneri u propisanom zakonskom roku od 30 dana od izbora i postavljenja na javnu funkciju uredno podneli izveštaje Agenciji za sprečavanje korupcije.

Zgrada opštine Valjevo

Prema dostupnim informacijama na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, nalazi se izveštaj prihoda i imovine koju je prijavio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković. U registru se ne nalaze ostali izveštaji, jer prema novom Zakonu Agencije za sprečavanje korupcije, koji je stupio na snagu 1. septembra 2020. godine, članovi Gradskog veća, izborna komisija, kao i odbornici u Skupštini grada, nisu u obavezi da prijave prihode i imovinu, iako su izveštaji o prijavi na funkciju predati u roku.

Iz Agencije za sprečavanje korupcije nam je rečeno da će izveštaji koje su podneli gradski funkcioneri biti uskoro objavljeni, jer još uvek nisu obrađeni, dok se izveštaji koje su podneli članovi Gradskog veća zbog novog Zakona neće naći u registru Agencije za sprečavanje korupcije.

Grad Valjevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *