Press "Enter" to skip to content

Gradonačelnik Valjeva ugostio predstavnike Rvačkog saveza Srbije

Unapređenje sporta i poboljšanje uslova za bavljenje sportom u Valjevu, bila je tema razgovora predsednika Rvačkog saveza Srbije sa gradonačelnikom grada Valjeva. Gradonačelnik Lazar Gojković se zahvalio na poseti i naglasio da grad Valjevo izdvaja značajna sredstva u skladu sa mogućnostima za razvoj sporta i omladine i da su u toku radovi na unapređenju sportske infrastrukture.

Valjevo

„Kao neko ko dolazi iz sveta sporta, zaista mi je stalo da sport u Valjevu dignemo na jedan mnogo viši nivo. Iz tog razloga se trudimo da s obzirom na budžet koji nije adekvatan, da konkurišemo gde god možemo sa nekim projektima, kako bi pre svega poboljšali sportsku infrastrukturu, a onda sve ostalo što ide uz to. Trenutno radimo na rekonstrukciji hale „Partizan“. Uradili smo i preprojektovanje Hale sportova u Valjevu. Ideja nam je da dobijemo modernu Halu sportova, koja bi zaista zadovoljila sve evropske i svetske standarde takmičenja i to nam je cilj, da kroz unapređenje sportskih infrastruktura napunimo i klubove“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Rvački savez Srbije će se truditi da maksimalno pomogne i da ima bolju komunikaciju sa svim lokalnim samoupravama, naglasio je predsednik Rvačkog saveza Srbije prilikom razgovora sa gradonačelnikom.

Valjevo

„Na dobrom smo putu da se rvanje u Valjevu unapredi, a svetla tačka je izgradnja i rekonstrukcija tih hala koje ste pomenuli, gde će se i sportski turizam izdići na

veći nivo. Imamo dobru saradnju sa domaćinima i upoznali smo kakve projekte i ideje imaju, tako da mislim da će saradnja u narednom periodu biti još intenzivnija, a od nas iz Rvačkog saveza možete očekivati podršku i pomoć, jer rvanje u Srbiji je konačno počelo da živi“, rekao predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Rvački savez Srbije prepoznao je i Divčibare kao odličnu lokaciju za organizovanje budućih aktivnosti, kampova i takmičenja u ovom sportu koji polako izlazi iz senke.

Valjevo

Sastanku su pored predsednika Rvačkog saveza Srbije prisustvovali i Milan Jelić, generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije, Đorđe Kalanović, predsednik Rvačkog saveza Centralnosrpskih okruga, odbornik Marko Jovanović, Nenad Lukić, predsednik Rvačkog kluba „Mladost“, Dušan Arsenijević, sekretar RK „Mladost“ i Dejan Mitrović, član uprave RK „Mladost“.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *