Press "Enter" to skip to content

Gradonačelnik ugostio prvaka Evrope u poznavanju saobraćaja

Viktor Simeunović, učenik Osnovne škole „Milovan Glišić“ iz Valjeva, bio je deo četvoročlane reprezentacije Srbije koja je osvojila prvo mesto u konkurenciji 19 zemalja na Evropskom prvenstvu u poznavanju saobraćaja, održanom u Baru, u Crnoj Gori, od 22. do 25. septembra.

Prijem kod gradonacelnika 2

Sa Viktorom u timu bili su dečak i devojčica iz Omoljice, kao i devojčica sa Novog Beograda.

Viktora Simeunovića i njegovu nastavnicu Biljanu Đurić, ugostio je u svom kabinetu gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, koji je želeo da upozna dečaka koji je najbolji način predstavio svoju državu i svoj grad.

Prijem kod gradonacelnika 1

„Ponosan sam na tvoj rezultat i čestitam ti na osvojenoj medalji. Na najbolji način si predstavio svoju zemlju i svoj grad. To je zaista veliki rezultat i podstrek svima da se uključe još više u to takmičenje. Drago mi je kada naši sugrađani postižu rezultate, ja ti želim da nastaviš da se baviš onim što voliš, a Grad će uvek biti tu da pomogne koliko može“, poručio je gradonačelnik Gojković.

O svojim iskustvima iz Bara, govorio je Viktor Simeunović, koji je naglasio da je bila jaka konkurencija, među kojima su se izdvojili takmičari iz Letonije i Češke.

„Bilo je odlično, takmičili smo se sa decom iz 19 država, što znači da je konkurencija bila baš ogromna. Bilo je mnogo prepreka i morali smo da budemo veoma koncentrisani“, ispričao je Viktor.

Prema rečima nastavnice Biljane Đurić, težina ovog evropskog takmičenja je ogromna, jer deca, da bi se uopšte plasirala na taj nivo nadmetanja, najpre treba da ostvare odličan plasman na opštinskom, pa na okružnom, a zatim i na republičkom nivou. Na Prvenstvo Evrope idu četiri učenika koja na republičkom takmičenju osvoje prvo ili drugo mesto.

Projekat Ministarstva prosvete i Auto-moto saveza da se u Srbiji organizuju takmičenja u poznavanju saobraćaja traje već 55 godina, a ove godine je održano 36. Evropsko prvenstvo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *