Press "Enter" to skip to content

Gradonačelnik potpisao ugovor sa ministarkom Vujović

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je danas u Beogradu potpisao ugovor sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović za finansiranje zamene kotlova u javnim ustanovama i ložišta u domaćinstvima, s ciljem prelaska na ekološki čistije energente, kao i za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja javnih površina.

Valjevo

Valjevo je dobilo 80 miliona dinara, od ukupno 210 miliona, koliko je dodeljeno za 22 lokalne samouprave i još četiri miliona za pošumljavanje.

Važan projekat za koji je danas potpisan ugovor jeste kompletna zamena kotlova u Toplani u Valjevu za šta je odobreno 80 miliona dinara i još četiri miliona za pošumljavanje odnosno ozelenjavanje javnih površina. Po realizaciji ovih projekata, i već u sledećoj grejnoj sezoni, očekuje se da će građani Valjeva disati znatno čistiji vazduh. Za projekte zamene individualnih ložišta danas su značajna sredstva odvojena za Niš i Užice.

– Danas nastavljamo sa potpisujemo ugovore kako bi lokalnim samoupravama što pre stavili na raspolaganje sredstva za ulaganje u nove kotlarnice, bilo gradske ili za domaćinstva, i u nove sadnice, jer je to jedan od najboljih načina da sledeću grejnu sezonu sačekamo sa znatno smanjenim aerozagađenjem koje dolazi iz ovih izvora – rekla je Vujović.

Ministarka je čestitala svim lokalnim samoupravama na dobro pripremljenim projektima i pozvala ih da spremaju nove, za naredne konkurse Ministarstva.

– U narednom periodu planiramo da raspišemo konkurse i za eko parkove. Pozivam vas sve da se pripremate, da spremate projekte i da konkurišete – poručila je Vujović.

FOTO/TEKST

www.ekologija.gov.rs

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *